Save the Ocean - Naden Gamil
#1. Problembeskrivning:
Problemet som jag har att valt att fokusera på är nedskräpning i havet, med fokus just på plasten. Eftersom i havet är det framförallt plasten som är den stora boven. Den har en väldigt stor påverka mot både havet och oss människor. Varje år hamnar ungefär 3-5 miljoner ton skräp i våra hav som tyvärr blir misstagit som mat av fisk och andra havsdjur. Eftersom det är svårt för de att se skillnaden mellan mat och plast. När de äter plast blockeras deras matsmältning, som leder till att deras tillväxt hindras och förgiftas och i värsta fall dör dem. Nedskräpning påverkar inte bara fisken, havet utan det påverkar också vår ekonomi genom att det kostar en del att städa upp. 

#2. Kreativ fas:
I den första idén ritade jag en val som håller hand med en människa. Med ‘’We’re all friends’’ som citat. Vilket då ska uppmana att havsdjur och människor skall vara vänner. Jag valde inte denna idén eftersom trots att budskapet är enkelt och tydligt, förstår man inte riktigt vad som är problemet. Den saknar också originalitet för den verkar nästan som att man har sett den förut.



I den andra idén ritade jag en ‘’fiskmänniska’’, dvs en halv fisk och en halv människa. Med citatet ‘’We are one’’. Detta skulle då uppmana att människor och fisk är lika värda och att vi människor blir lika påverkade av det som händer i havet precis som fisken. Jag valde inte denna idén eftersom den kan vara lite ‘’överdriven’’ och ‘’orimlig’’för vissa människor. 

I den tredje idén ritade jag en delfin, havssköldpadda och en val med massa skräp i dem. Det visar hur havsdjur misstolkar plast i havet som mat. Jag har också valt att ha citatet ‘’Only we humans make waste that nature can’t digest’’ som sades av Charles Moore som är en marina forskare. Jag valde denna idén eftersom de första två idéerna visar inte riktigt vad problemet är, vilket gör det svårt för människor att förstå situationen vilket naturligtvis kommer göra det svårare för dem att hjälpa till. Den väcker dessutom empati och compassion för havsdjur eftersom man ser hur det ser ut i deras mage när de har ätit plast. Jag tycker att denna idén är enkel, förmedlar tydligt ett stort budskap och kan bli förstod av vem som helst.

3. Budskap:
Budskapet som jag vill förmedla är att minska nedskräpningen i våra hav. Jag tycker att trycket är glasklart, man fattar direkt vad problemet är liksom. Jag tycker att jag har fått fram mitt budskap genom att jag har använt mig av plast som människor använder dagligen. Det leder till att människor relaterar, vilket gör att de inser att det är deras fel, vilket ger de skuldkänslor, vilket till slut gör att de vill göra en förändring. Denna idén har ett väldigt övertygande citat på framsidan eftersom det sades av en marina expert och det är riktad mot människor vilket ger de ännu mer skuldkänslor. Jag la även till ett annat citat på baksidan för att förstärka skuldkänslorna hos människor. Det sades av John F. Kennedy som var USA:s förre president. Citat är i form av en fråga och det är riktad mot oss människor, vilket gör att man känner sig pressad och att man måste göra något fort.

4. Process:
Jag började arbeta så fort vi fick uppgiften eftersom jag vet att det alltid tar lång tid  för mig innan jag ska vara nöjd med mitt verk. Detta ledde till att jag lyckades göra tre verk, som jag sedan kombinerade till ett nytt verk. Jag hade flera problem under processen som jag lyckades att lösa fort. Men det enda problemet som fick mig att nästan ge upp var när jag använde pen tool, som används framförallt för att skapa figurer eller rita av figurer som är redan gjorda, genom att skapa kurvor och paths som skapas genom att dra pilar. I det här projektet använde jag pen tool för att rita en delfin, havssköldpadda och en val. Hade jag inte varit en perfektionist hade detta inte varit så svårt för mig. Jag ville att figurerna skulle vara perfekta, så jag var tvungen att börja om flera gånger. Jag löste problemet genom att jag frågade min familj och vänner om vad de tyckte vilket till slut gjorde att jag blev nöjd med det jag gjort. Jag lärde mig att bara för att någonting inte ser perfekt ut i mina ögon, betyder det inte att det inte är perfekt i andras ögon. 
Save the Ocean - Naden Gamil
1
23
0
Published:

Save the Ocean - Naden Gamil

1
23
0
Published:

Tools

Creative Fields