Kreativ fas: Här bifogar du minst tre skisser ur din kreativa fas.
Beskriv dina topp tre idéer och vilken idé du valt och varför. 

- Här har vi mina top tre ideer som jag valde för jag ville fånga upp själva hjärtat av valen eller ögat för att se vad dom råkar ut för som ni kanske ser i dom två första bilderna som jag målade för att dom råkar ut för väldigt mycket som vi inte märker och det ville jag fånga upp men när jag väl skulle göra det i illustrator så fungerade det inte så då kom jag fram till min tredje idee som var att jag ville fånga upp att valarna håller på att försvinna bort och jag gillar att gö saker och ting med trianglar och som håller på att försvinna bort. Och då bestämde jag mig för den tredje för att den var svår och att jag fick ut det jag ville ut av det på det sättet jag ville. Jag valde den tredje på grund ut av att den fokuserar på vad som händer med valen och att den symboliserar vad som händer i havet. Men även att jag gillar slut produkten och den kom ut så som jag ville.  
» Problembeskrivning: Vilket problem har du valt att fokusera på och 
varför? 

- Jag har valt att fokusera på ett stort problem som är all val fångst som kan leda till at alla valar kommer försvinna e vårat hav och förstöra hela ekosystemet i havet för dom äter djur i havet på ett sådant sätt så att alla andra arter kan äta andra djur asså dom holler balansen. Och om vi storfiskar för mycket och tömmer havet så kommer valarna äta annat och slå ut ennu fler arter och tar död på mer och mer arter i ekosystemet för att dom måste äta men ändå att all fisk vi fiskar upp så ersätter vi det med plast så då äter ju valarna mer och mer plast och dör av det. Så då tänkte ja att om vi håller på så här så kommer dom försvinna till slut. Och vi måste stoppa det. För dom håller havet i balans för hela ekosystemet.  

» Budskap: Hur har du fått fram ditt budskap? Vilka argument har du 
använt?

- Mitt budskap i min bild är att vad kommer hända om valen är borta på grund ut av att all valfångst och fiske fångst. Och att vi måste va mer försiktiga till alla havets råvaror för dom behövs annars kommer allt kollapsa i havets ekosystem. Så jag ville få fram att valen håller på att försvinna och att vi måste gö något åt det och jag ville nå det med att en val som håller på att försvinna med en sådan kallad “fadded way” stil. Mina argument är ju att vi måste sluta med att döda valar för pengarnas skull eller för att äta på grund utav att man tjänar på det. Detta kan leda till att alla valar kommer försvinna ut ur vårt ekosystem i havet  och helt enkelt förstöra hela ekosystemet i havet för dom äter djur i havet på ett sådant sätt så att alla andra arter kan äta andra djur så att arter kallar sig och håller sig till sin mat. Så man kan säga att dom håller balansen i ekosystemet för att dom är den största toppkonsumenter i näringskedjan i havet. Jag har valt att använda två kvots som lyder "It is your decision" och "Imagine a world without whales". Som ska sammanfatta mitt budskap bättre. 

» Process: Vilka utmaningar stötte du på? Hur löste du dem? Vad har 
du lärt dig?

- Mina utmaningar jag stötte på var väl att när ja skulle starta så kunde jag inte komma på hur jag skulle få ut det jag ville i illustrator och att jag inte kunde måla det så bra så att det skulle se ut som ett val öga eller en vals faror. Så hade väldigt mycket problem med hur jag skulle måla det i illustrator. För att lösa det så försökte jag om och om igen tills det satte och kalkerade bilder så att jag kunde få en mycket tydligare bild och att sen när allt var på plats så kunde jag inte hitta rätt front och text så att det skulle se ut men som sagt så löste jag det med tålamod och feedback från läraren. Har lärt mig att försöka om och om igen tills det satte sig och föröka andra saker för att få det bättre och fråga om feedback av folk.
Save the ocean
1
17
0
Published:

Save the ocean

1
17
0
Published:

Creative Fields