Skiss 1
Skiss 2
Skiss 3
Jag valde att fokusera på problemet med att isarna håller på och smälter på grund av vårt utsläpp av avgaser för att jag tycker att det är ett väldigt klart tecken på att vi människor har en sån stor påverkan på miljön och pågrund av detta så kommer många olika arter dö ut vilket jag visar med isbjörnen som står på en flytande platform av is. Jag hade också med i bilden en massa skräp i vattnet för att uppmärksamma vårt sätt att bara slänga skräp i havet. Jag la också till en mening längst ner för att väcka tankar om hur det är riktigt dåligt av oss att bara slänga skräp i haven medans det verkligen bara är onödigt.

Mina två första idéer var väldigt lika varandra med hur dem såg ut men alla mina idéer hade samma budskap. Så min första skiss visar en isbjörn som håller på att drunkna istället för att stå på en liten flytande bit av is, jag tänkte ha en massa skräp med i bilden också men jag tyckte att om jag hade använt den skissen så hade bilden blivit ganska tom och tråkig. Min andra skiss kom fram när jag tänkte på hur jag kunde få den första idéen att se bättre ut och då kom jag fram till att det hade sätt bättre ut om isbjörnen stod på en liten flytande platform av is och det för fram budskapet bättre också för att då ser man tydligare konsekvensen av att isarna smälter, med att stora areor av is smälter bort och isbjörnarnas miljö förstörs. Min tredje skiss gick mer ut på att visa konsekvenserna av att isarna smälter ifrån vårt perspektiv, med att haven stiger mer och mer och tillslut så kommer kanske vattnet ha stigit så högt att vattnet ligger över marken. Jag valde i slutändan min andra idé eftersom att jag tyckte att den fick fram budskapet bäst och att jag kände att jag kunde göra den bättre än de andra idéerna jag hade samt så tycker jag själv att det här med att isbjörnarna håller på att dö ut pågrund av oss är riktigt hemskt så jag var mest engagerad i just den idéen.

Jag får fram budskapet med att, ha den här isplatformen liten och ensam (man ser inga andra isbitar) för att visa att de andra har redan smält bort, ha bara en isbjörn för att visa att dem håller på att dö ut, färgen på vattnet ska se väldigt mörkgrönt och förorenat ut och ha en massa skräp i sig och tillsist så ska texten iallafall försöka väcka tankar om hur vi behandlar våra hav.

Processen gick ganska bra tycker jag, jag hade tur och hittade bra bilder och jag hade också en väldigt klar idé på hur det skulle se ut så början gick väldig bra. Jobbandet i illustrator gick också bra, jag stötte inte direkt på några hinder eller något liknande. 
Save The Ocean T-Shirt
1
33
0
Published:

Save The Ocean T-Shirt

1
33
0
Published:

Tools

Creative Fields