Save the ocean T-shirt
Problemet med havet som jag valt att rikta in mig på i detta projekt är utsläppet av plast 
Mina top 3 idéer:
Min första idé var en sköldpadda med en plastprodukt på sig som på något vis stör eller skadar den. Bakgrunden skulle vara i olika nyanser av blått, som ska signalera de olika havsdjupen.
Min andra idé var att havet skulle vara svart av oljeutsläpp och en havsvarelse ex. säl, skulle ligga drunknade i havet på grund av all olja. Loggan skulle ha varit ungefär “Black ocean”
Den tredje idéen var en strand med havet, en sköldpadda var i havet och en människa står på stranden och kastar en plastprodukt i havet. En återvinning soptunna står bakom människan. På baksidan skulle det vara en likadan bild men den på denna bild skulle det vara att människan slänger plastprodukten i återvinningen och sköldpaddan simmar glatt iväg.
Budskap:
Jag använde mig av en havsvarelse som dessutom är utrotningshotad och satte dit plastprodukter som människan har skapat och använder.

Ett sugrör som jag satte i näsan på den. Just detta fick jag som inspiration från youtubeklippet som vi fick se när Perfect world foundation kom på besök som handlade om all plast i världen. Men jag valde också att göra ett sugrör eftersom det är något som vi människor använder varje gång man går på bio och köper en läsk i mugg, McDonalds och andra restauranger som använder sugrör till sina drinkar.

Den andra plastprodukten är plastpåsen, som vi människor använder näst intill dagligen när vi ska handla saker i affärer eller så använder vi dom för att slänga saker i soptunnan.

Jag tycker att jag har fått fram mitt budskap eftersom jag har använt två produkter som människan använder nästan dagligen om man är på en restaurang eller affär och genom citatet, som dessutom är väldigt logiskt. Inget levande kan överleva utan vatten.

Process:
När jag väl valt vad jag skulle göra började jag med att göra sköldpaddan. Jag hade känt på mig tidigare att jag skulle behöva börja tidigt, så jag hade suttit en kväll under helgen och tittat på foton som man kunde använda lagligt och valde ut några. Sedan beslutade jag mig för att rita av en sköldpadda.

Det visade sig vara en bra idé eftersom det tog ungefär en vecka plus lite till för att göra klart den (jag var oerhört noggrann med alla prickarna). Emellan arbetet med sköldpaddan började jag även sista veckan arbeta med plast produkterna som jag skulle ha med, så att inget skulle vara sista minuten arbete av bilden.

Jag hade inga stora problem under detta projekt, jag frågade om hjälp när jag behövde det och använde de medel jag kunde använda för att genomföra det.

Det allra största problemet jag stötte på under projektet var mig själv. Jag började från början att vara lite för noggrann me sköldpaddan och dess prickar och det gjorde att jag var tvungen att fortsätta så. Lite senare (när jag var halvklar med hela sköldpaddan) fick jag reda på att man kunde använda ett snabbare trick och det kunde jag inte använda nu eftersom jag hade börjat så noga.

Detta problemet löste jag genom att sitta med den flera gånger under veckornas gång och under några raster, så att jag kunde bli klar med den i tid. Samtidigt som jag försökte balansera allt annat skolarbete.

Jag lärde mig att det är bra ibland att starta lite tidigare med en uppgift, innan man har fått den officiellt, speciellt om man ska göra något som har många detaljer som till exempel sköldpaddor.
Slutprodukt:
Save the ocean T-shirt
3
49
0
Published:

Save the ocean T-shirt

Save the ocean
3
49
0
Published:

Tools

Creative Fields