ST. KILDA WEST RESIDENCE
ST. KILDA WEST, VICTORIA, AUSTRALIA
The owner of this heritage Edwardian home near the beach in St Kilda West desired a modern addition that was light, airy and spacious.

The design centres around a long open plan living space that is flooded with light from an elongated glazed roof section and operable angled skylights. A walkway is suspended in a double height void over the kitchen, linking the existing structure to the master bedroom and creating a feeling of space and theatre. A perforated mesh balustrade lines the walkway, allowing light through and enabling a visual connection between the ground and first floor.

The existing roof space has been transformed into a habitable area, with timber ply panels affixed to the walls and the ceiling to create a guest bedroom. The exterior is clad in zinc shingles which wrap around the angled surfaces and provide complimentary contrast to the red brick of the existing dwelling.