M01 / EDUKATORIJUM UNIVERZITETA UMETNOSTI U BEOGRADU
EDUKATORIJUM UNIVERZITETA UMETNOSTI U BEOGRADU
Edukatorijum na lokaciji između Karađorđeve i Kosančićeve ulice u centru Beograda kao novo mesto susreta studenata fakulteta umetnosti.
Volumen i prostor, funkcionalna organizacija i fasada su tri elementa koja čine koncept ovog projekta. Koncept zasnovan na kvalitetu života u edukatorijumu koji podstiče kreativni rad, druželjubivost, razmenu mišljenja.
U objekat se ulazi kroz pod prve etaže na koti +7.00m. Program je podeljen na radne zajedničke prostore, izložbeni prostor, scenu, i prostore za slikare/vajare i pokret. Podeljeno po vertikali, izložbeni prostor nalazi se do Karađorđeve ulice, dok su scena i prostori za rad pozicionirani ka Kosančićevoj ulici. U edukatorijum se takođe može ući sa još dve tačke iz Kosančićeve ulice, jedan ulaz koji vodi ka foajeu i sceni, i drugi kojim umetnici direktno ulaze u prostorije za rad. U osnovi gledano, centar edukatorijuma predstavlja javno stepenište koje povezuje dve pomenute ulice. Korisnici edukatorijuma, slučajni prolaznici komšije su u stalnom susretu.

M01 / EDUKATORIJUM UNIVERZITETA UMETNOSTI U BEOGRADU
13
231
0
Published:

M01 / EDUKATORIJUM UNIVERZITETA UMETNOSTI U BEOGRADU

13
231
0
Published:

Tools

Creative Fields