'Hello Emily' is een first-person horror game van team LIT Games. We zijn een groepje van zeven bestaande uit twee programmeurs en vijf artists. We kregen als opdracht om in vier weken tijd een 3D videospel te maken voor op de computer.


Je speelt als een boyscout genaamd Thom, een 11 jarige jongen. Dit spel speelt zich af rond de jaren ‘50.

Thom bevind zich aan de rand van de stad. Het is al avond. Hij heeft nog maar één huis in de straat waar hij moet aanbellen om de laatste doos koekjes te verkopen. Het is een gigantisch landhuis. In het midden van een weiland. Omringt door donkere bossen. Dit is het huis van Mr. Hemsworth.

Deze man heeft een akelig verleden. Hij mishandelde zijn dochtertje Emily. Die op een dag ineens spoorloos was verdwenen. Na het ondervragen van Mr. Hemsworth en zijn vrouw kwamen ze tot de conclusie dat ze van huis was weggelopen. Zonder enige reden. Maar mensen in de buurt beweren dat het Mr. Hemsworths' schuld is dat ze is weggelopen. Sommige geloven zelfs dat hij zijn dochter zelf om het leven heeft gebracht...

Na een uitgebreid onderzoek van de politie kreeg Mr. Hemsworth een celstraf. Gedurende deze tijd verliet zijn vrouw hem. Door een gebrek aan bewijs kwam hij al snel weer vrij.

Thom loopt via het lange pad door het weiland richting het landhuis. Al voordat hij de kans krijgt aan te bellen wordt de deur geopend. Het is Mr. Hemsworth. Hij kijkt Thom voor een paar seconde aan en zegt vervolgens met een vriendelijke stem dat hij even wat geld zou gaan halen om de koekjes te kunnen betalen. En loopt de lange gang in en gaat de trap op. De deur blijft op een kier.

Na enkele minuten is hij nog steeds niet terug. Thom roept de gang in, maar krijgt geen antwoord. Hij wacht het nog even af maar besluit uiteindelijk de gang in te lopen. Op het moment dat hij binnen is gaat de voordeur met een harde knal dicht, en dimmen de lampen.

Dit, is Hello Emily.
Emily en haar vader. Getekend door Demi.
Een paar objecten en meubeltjes door Anouk, Demi, Loes en Nine.
Meubels die zijn gebruikt in het spel. Gemaakt en getextured door Emiel.
Model van Mr. Hemsworth, Modeled en textured door Loes Siebers.
Hello Emily - A First Person 3D Horror Game (Unity)
22
219
1
Published: