• Add to Collection
  • About

    About

    Zorgen voor 2 is een online programma voor mantelzorgers.
    Published:
Zorgen voor 2
Zorgen voor 2 is een online programma voor mantelzorgers. Het programma zit boordenvol praktische tips die mantelzorgers helpen om (bijvoorbeeld) óók goed voor zichzelf te zorgen. Informatie over speciale regelingen voor mantelzorgers, het gemak van sociale media én extra informatie over bijvoorbeeld iemand gemakkelijk uit bed helpen of het keukentafelgesprek. Je loopt een dagje mee met 6 mantelzorgers die vloggen over hoe zij hun zorgtaak inpassen in hun dagelijkse (drukke) leven.

Beeld en audio
Het programma houdt rekening met mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Alle oefeningen en alle informatie is daarom van audio voorzien en alle tips en belangrijke zaken worden met animaties verduidelijkt.

App Samen leren
Bij het programma zit ook een 'game'. Samen met nog 3 spelers moet je eenvoudige vragen en opdrachten oplossen en zo krijg je een leuke intro op het programma. De game is te spelen met de app Samen Leren en die kun je downloaden vanuit Play of Appstore.

Zorgen voor 2 is gemaakt door Oefenen.nl. Mevrouw van Mulken maakte het logo + de programmastijl, verzorgde het beeld in de oefeningen en maakte de flyer. De animaties en films zijn gemaakt door Idee aan Zee en de oefeningen geschreven door Fouke Jansen en Ella Bohnenn.

Bekijk de promo van Zorgen voor 2.