user's avatar
Merk-activatie binnen Branding
Duck van Toor Race

Doel: draagvlak creëren voor het sponsorevenement. Het draagvlak is drieledig. 1) De adoptie-ouders (klant), 2) de Sponsoren, 3) De Scoutingleden (verkopers).


Adoptie-ouders (klant):
Website, ticketwebsite, Social Media en adoptiebewijzen. Informatie verspreiding en motivatie tot kopen van adoptie-bewijs.

Via deze wegen bereiken we de potentiële klanten. Social Media en de adoptie-bewijzen hebben mede als doel om de mogelijke klant te motiveren tot het aanschaffen van een adoptie-bewijs, te verwijzen naar verdere informatie en te motiveren om het evenement te bezoeken. De website verschaft alle mogelijke verdere informatie over het evenement en motiveert mensen om het evenement te bezoeken.
Sponsoren:
Website, (ludieke) stands voor of tijdens event, posters, flyers en adoptie-bewijzen. Podium creëren voor sponsoren en motivatie tot sponsoren van het evenement in prijzen of facilitaire voorzieningen.

Met de resultaten uit het verleden zoals bezoekersaantallen en website hits kunnen we mogelijke sponsoren overtuigen om de Scoutinggroep te steunen in prijzen of voorzieningen. De website geeft de sponsoren een mooi podium met een prominente plek van de logo’s en links naar de website. Ook tijdens het evenement zelf geven we de sponsoren de kans om samen met de organisatie een leuke stand op te zetten. Zo had Rijschool Rijkers in 2016 één van zijn lesauto’s gevuld met de badeendjes en een weggeef-actie voor een slipcursus voor degene die het juiste aantal eendjes raadde geregeld.

De sponsoren kunnen kiezen uit verschillende sponsor-pakketten. Check deze pagina op: http://www.miestazelaar.nl/dvtr2016/sponsor.html
Scoutingleden:
Identiteit ontwerp en karakter ontwerp. Aantrekkelijke vormgeving voor de topverkopers, dat zijn de jongste leden van de Scoutinggroup. Wie kan nu het kopen van een adoptie-bewijs van een 5 jarige Bever in een Scoutingblouse weigeren?

Vooral door het ontwerp van het karaktertje Duk spreekt de vormgeving onze topverkopers aan. Duk komt voor op de adoptie-bewijzen en vaak ook op alle andere uitingen van het evenement.
KTM dag

Doel: Doelgroep stimuleren om het evenement te bezoeken. De uitdaging bestaat uit twee doelgroepen. 

1) De amateur enduro/cross rijder en nieuw dit jaar 2) de straatrijder.

De KTM dag is al sinds jaar en dag een drukbezocht cross-evenement op circuit de Landsard. Gemiddeld komen er zo’n 10.000 mensen op het spektakel af. Het is een toegankelijk familie evenement. Maar in al die jaren heeft de KTM dag niet een eenduidige identiteit of communicatiemiddelen.

Op social media was de KTM dag slecht vindbaar en werd er weinig aandacht aan het programma van het evenement gegeven. Om de KTM dag op sociale platformen te laten floreren maakten we gebruik van samenwerking met bekende mensen in de KTM-wereld zoals: Bo Bendsneyder, Jeffrey Herlings, Joël Smets en vele anderen. Dit bleek een succes want de Facebook pagina had 200% meer weergaven en acties op de pagina.

In samenwerking met KTM Nederland is de nieuwe visuele identiteit opgeleverd die zowel online als in print doorgevoerd ging worden. In print hebben we twee varianten gecreëerd: één variant voor de huidige bekende doelgroep en een andere voor de nieuwe doelgroep.
Scouting Platform

Doel: Scoutingleden verbinden op lokaal, nationaal en internationaal vlak.

Overal ter wereld steunt de scouting op de schouders van vrijwilligers. Programma’s, activiteiten en kampen worden georganiseerd vanuit de ervaring van de vrijwilligers en de scoutinggroep. Waarom delen al deze vrijwilligers hun verhalen niet? Zo kunnen ze inspiratie opdoen voor nieuwe activiteiten met de jeugdleden of op zoek naar de juiste kamplocatie.

Het idee is dat de scoutingleden, de ouders en de scoutingleiding toegang hebben tot het platform en dit ook zelf invullen. Zij kunnen hun ervaringen delen met de rest van de wereld. De ervaringen of ‘stories’ heb ik opgedeeld in drie elementen: Activiteiten, evenementen en kamplocaties.

Dit gehele online platform is te vinden op: 

Kijk even rond op dit platform, ik ben benieuwd wat je er van vindt.

De website werkt prima, maar het is nog steeds een mock-up, zo is bijvoorbeeld alleen de Scouting UK geheel werkend, maar kun je wel een indruk krijgen van de branding voor andere landen.
Merk-activatie binnen Branding
1
38
0
Published:

Merk-activatie binnen Branding

Merk-avtivatie binnen mijn Graphic Design, Concept Design en Branding. Gericht op Happy Cactus.
1
38
0
Published: