• Add to Collection
  • About

    About

    AIA Tampa Bay Design Awards 2016
    Published:
Halflants + Pichette
The residence sits on the banks of Philippi Creek in on a triangular shaped lot.  The expansive design takes full advantage of Florida’s agreeable climate.   The living room wing, bedroom wing, and detached garage together form a private courtyard around the pool shielding the owners from both the street and the public waterway.    The living room wing runs along the creek and opens to the long views over the small body of water.  

An exterior shaded gallery is part of the entry sequence and is on axis with a grand oak on the river’s bank.  A large pivoting gate opens the gallery to the street for events.  The office and guest room are reached along the courtyard and are connected to the house by the gallery.  A west facing balcony perched over the entrance offers a viewing platform to catch views of the setting sun and to reconnect with the neighborhood.