Oefenen.nl - huisstijl
Oefenen.nl
Bijna 500.000 mensen maken gebruik van de programma's op Oefenen.nl, een platform waar bezoekers hun lees-, schrijf- en digitale vaardigheden kunnen verbeteren. Om ervoor te zorgen dat iedereen de weg naar deze programma's goed blijft vinden wilde het team van 'Oefenen' een nieuwe huisstijl. Nieuw logo, nieuwe stationary, nieuwe powerpoint, nieuw alles. We hebben een huisstijl gemaakt waar 'het plezier in online leren' vanaf spat. Heldere lijnen, frisse kleuren en zonder poespas.

We maakten onder andere: logo, briefhoofd, enveloppen, attentiekaart, visitekaart, banners, boekenleggers, ponskaartjes (hieronder), raamstickers, brochures en we deden de art direction voor de website (ontwikkeld door emmia.nl).

Oefenen doe je niet zomaar, oefenen doe je met een doel. Over dat doel maakte Idee aan Zee voor de lancering van de nieuwe naam en identiteit deze gave film.


C R E D I T S

Klant - Stichting Expertisecentrum Oefenen.nl
Projectteam - Anne-Lies Schrijvers, Irene Overhoff, Ben Vaske
Film - Idee aan Zee
Fotografie - 
Ontwerp - Carolien van Mulken

Stijlgids
In de stijlgids staan de 'regels' van de huisstijl. Hoe gebruik je het logo, wat is de naam van de huisstijlletter? Hoe zijn de brochures ingedeeld? Als je foto's gebruikt, waar let je dan op? 

Een stijlgids is handig voor de eigen medewerkers, maar ook voor organisaties waar je mee samenwerkt. Als je logo in een van hun publicaties wordt opgenomen, dan kun je via de stijlgids aangeven wat de richtlijnen zijn. Zo kan het eigenlijk niet meer mis gaan;-)
Ponskaartje
Dit ponskaartje druk je uit, uit deze flyer. Gebruikers van Oefenen.nl schrijven er hun inloggegevens op. Het heeft de grootte van een bankpasje en past in de portemonnaie.
Brochurereeks
Dit is één van de de brochures van Oefenen.nl. Deze is voor Samen Leren, een game gekoppeld aan de programma's van Oefenen.nl (in dit geval Tel je Geld) waar je samen met nog 3 spelers problemen oplost over bijvoorbeeld boodschappen doen of een feestje organiseren. Het is een leuke manier om kennis te maken met de programma's van Oefenen.nl.  
Certificaten
Bij (bijna) alle programma's van Oefenen.nl krijg je na het afronden van de oefeningen een certificaat. Elk programma heeft zijn eigen certificaat. 
Oefenen.nl - huisstijl
0
149
0
Published:

Oefenen.nl - huisstijl

Een nieuwe naam, een nieuwe look!
0
149
0
Published:

Creative Fields