• Add to Collection
  • About

    About

    Een nieuwe naam, een nieuwe look!
    Published:
Oefenen.nl
Het enthousiaste team van Oefenen.nl heeft Mevrouw van Mulken gevraagd om voor hun nieuwe naam en organisatie 'Oefenen.nl' een frisse huisstijl te maken. Nieuw logo, nieuwe stationary, nieuwe powerpoint, nieuw alles. We hebben een herkenbare identiteit gemaakt waar 'plezier in online leren' vanaf spat. Heldere lijnen, frisse kleuren en zonder poespas.

De huisstijl staat overzichtelijk beschreven in hét Oefenen.nl Stijlboek waarin iedereen kan lezen hoe de huisstijl wordt uitgevoerd. Handig want zo blijft de communicatie met relaties en klanten consequent en duidelijk.

We maakten onder andere: logo, briefhoofd, enveloppen, attentiekaart, visitekaart, banners, boekenleggers, ponskaartjes (hieronder), raamstickers (voor in het bedrijfspand), brochures en we deden art direction voor de website (ontwikkeld door emmia.nl).

Idee aan Zee maakte deze gave film die het verhaal van Oefenen.nl goed samenvat.

We werkten samen met Irene Overhoff die als marketingadviseur bij het project betrokken was. 

Stijlgids
Een stijlgids is een naslagwerk met bij elk onderdeel uit de huisstijl een toelichting. Hoe gebruiken we het logo, wat is de naam van onze huisstijlletter? Hoe zijn onze brochures ingedeeld? Als we foto's gebruiken, waar letten we dan op? 

Een stijlgids is handig voor de eigen medewerkers, maar ook voor organisaties waar je mee samenwerkt. Als je logo in een van hun publicaties wordt opgenomen, dan kun je (met het stijlboekje in de hand) aangeven wat de gebruiksrichtlijnen zijn. Zo kan het eigenlijk niet meer mis gaan;-)
Omslag jaarverslag 2016
Het jaarverslag 2016 met de kleuren uit de programmalogo's van dat jaar.
Ponskaartje
Dit ponskaartje druk je uit, uit deze flyer. Gebruikers van Oefenen.nl kunnen er hun inloggegevens op schrijven. Het heeft de grootte van een bankpasje en past in de portemonnaie. Zo kun je altijd en overal bij je programma's.
Brochurereeks
Dit is één van de de brochures van Oefenen.nl. Deze is voor Samen Leren, een game gekoppeld aan de programma's van Oefenen.nl (in dit geval Tel je Geld) waar je samen met nog 3 spelers problemen oplost over bijvoorbeeld boodschappen doen of een feestje organiseren. Het is een leuke manier om kennis te maken met de programma's van Oefenen.nl.  
Certificaten
Bij (bijna) alle programma's van Oefenen.nl krijg je na het afronden van de oefeningen een certificaat. Elk programma heeft zijn eigen certificaat.