• Add to Collection
  • About

    About

    Een nieuwe naam, een nieuwe look!
    Published:
Oefenen.nl
Het enthousiaste team van Oefenen.nl heeft Mevrouw van Mulken gevraagd om voor hun nieuwe naam en organisatie 'Oefenen.nl' een frisse huisstijl te maken. Nieuw logo, nieuwe stationary, nieuwe powerpoint, nieuw alles. We hebben een opvallende huisstijl gemaakt waar 'het plezier in online leren' vanaf spat. Heldere lijnen, frisse kleuren en zonder poespas.

Het geheel staat beschreven in een stijlboekje waarin iedereen kan lezen hoe de huisstijl wordt uitgevoerd. Handig want zo blijft de communicatie met relaties en klanten consequent en duidelijk.

We maakten onder andere: logo, briefhoofd, enveloppen, attentiekaart, visitekaart, banners, boekenleggers, ponskaartjes (hieronder), raamstickers (voor in het bedrijfspand), brochures en we deden de art direction voor de website (ontwikkeld door emmia.nl).

Oefenen doe je niet zomaar, oefenen doe je met een doel. Idee aan Zee maakte daarover deze gave film.

Stijlgids
In de stijlgids staan de 'regels' van de huisstijl. Hoe gebruik je het logo, wat is de naam van de huisstijlletter? Hoe zijn de brochures ingedeeld? Als je foto's gebruikt, waar let je dan op? 

Een stijlgids is handig voor de eigen medewerkers, maar ook voor organisaties waar je mee samenwerkt. Als je logo in een van hun publicaties wordt opgenomen, dan kun je met de stijlgids aangeven wat de richtlijnen zijn. Zo kan het eigenlijk niet meer mis gaan;-)
Ponskaartje
Dit ponskaartje druk je uit, uit deze flyer. Gebruikers van Oefenen.nl schrijven er hun inloggegevens op. Het heeft de grootte van een bankpasje en past in de portemonnaie.
Brochurereeks
Dit is één van de de brochures van Oefenen.nl. Deze is voor Samen Leren, een game gekoppeld aan de programma's van Oefenen.nl (in dit geval Tel je Geld) waar je samen met nog 3 spelers problemen oplost over bijvoorbeeld boodschappen doen of een feestje organiseren. Het is een leuke manier om kennis te maken met de programma's van Oefenen.nl.  
Certificaten
Bij (bijna) alle programma's van Oefenen.nl krijg je na het afronden van de oefeningen een certificaat. Elk programma heeft zijn eigen certificaat.