• Add to Collection
  • About

    About

    Een nieuwe naam, een nieuwe look!
    Published:
Oefenen.nl
Het enthousiaste team van Oefenen.nl heeft Mevrouw van Mulken gevraagd om voor hun nieuwe bedrijfsnaam en organisatie 'Oefenen.nl' een nieuwe huisstijl te maken. Nieuw logo, nieuwe stationary, nieuwe powerpoint, nieuw alles. We hebben een herkenbare identiteit gemaakt waar 'plezier in online leren' vanaf spat. Heldere lijnen, frisse kleuren en zonder poespas.

De huisstijl staat overzichtelijk beschreven in hét Oefenen.nl Stijlboek waarin iedereen kan lezen hoe de huisstijl wordt uitgevoerd. Handig want zo blijft de communicatie met relaties en klanten consequent en duidelijk.

We maakten onder andere: logo, briefhoofd, enveloppen, attentiekaart, visitekaart, banners, boekenleggers, ponskaartjes (hieronder), raamstickers (voor in het bedrijfspand), brochures en we deden de art direction voor het ontwerp van de website (ontwikkeld door emmia.nl). 

We werkten samen met Irene Overhoff die als marketingadviseur bij het project betrokken was.

Voor de introductie van de nieuwe naam en de nieuwe huisstijl heeft Idee aan Zee deze film gemaakt.

Stijlgids
Een stijlgids is een klein naslagwerk met bij elk onderdeel uit de huisstijl een toelichting. Op welke manier gebruiken we het logo, op welke positie staat het logo, wat mag je wel en wat mag je niet doen met het logo? Wat is de naam van onze huisstijlletter? Wanneer gebruiken we die letter en wanneer gebruiken we onze office letter (Corbel)? Hoe zijn onze brochures ingedeeld en vormgegeven? Als we foto's gebruiken, waar letten we dan op? Om maar een paar voorbeelden te noemen. 

Een stijlgids is niet alleen belangrijk voor de eigen medewerkers (die natuurlijk in de eerste plaats) maar ook belangrijk voor partnerorganisaties waar je mee samenwerkt. Als bijvoorbeeld je logo in een van hun publicaties wordt opgenomen, dan kun je (met het stijlboekje in de hand) duidelijk aangeven wat de gebruiksvoorwaarden zijn.  Zo kan het eigenlijk niet meer mis gaan;-)
Op dit ponskaartje schrijven deelnemers hun inloggegevens. Het heeft de grootte van een bankpasje en past in de portemonnaie. Zo kun je altijd en overal bij je programma's.
Brochurereeks
Dit is de brochure voor Samen Leren, een game waar je samen met nog 3 spelers probleempjes moet oplossen over bijvoorbeeld boodschappen doen of een feestje organiseren. Het is een leuke manier om kennis te maken met de programma's van Oefenen.nl.