• Add to Collection
  • About

    About

    Architecture Project
    Published:
RG27
Private house in Cambeses, Barcelos, Portugal.
The plot has an area of 3300 sqm, part of which located in a green protection area. The house has 300 sqm of total area, and a gross building area of 290sqm.
The house footprint is designed based on the articulation between the existing alignments and the new proposed access road, which enables both car and foot access. Given the context, our objective was to turn the living spaces to east,considering this is where the most interesting visual points are, and to make rooms face south due to the quality of sun exposure, privacy and relationship with the existing topography. On this side of the building the existing ground level is higher, enabling a connection and continuity between interior and exterior.
On the overall, we can say that the social areas are at ground level, and the private areas on the upper level.
Construction started November 2008, and was finished in 2011. The project was executed by Braga based company Engiaço, that specializes on light steel frame system construction.
All photography by Nelson Garrido.