Client - A young, demanding and ambitious couple, to whom style and high quality are not just empty words, but are an initial point in creating the concept.
Task - We had a goal to create a sophisticate space with multiple zones, as the client’s requirements were complex. We had to elaborate a planning solution introducing some additional rooms and zones, such as: one more bedroom, library, wardrobe, storage, and the most daedal – one more bathroom.

It was rather a complicated project, as we have totally changed the initial layout, leaving only one room untouched.
We’ve kept as much space united as it was possible. So, we’ve separated only the bedrooms, storage rooms and bathrooms. The rest of the apartment is a common, easy-to-go-through space.

Though the living room is a kind of “meeting point” it is comfortable and elegant. The wooden panels on the walls and furniture bring a classy touch to the apartment. To unify the space visually we’ve used the same panels in the kitchen and dining area. Their graphite and Bordeaux color make the interior dramatic, while the green walls makes it more calm and natural.

As the clients are young and communicative they requested a transformable open-space, ready to host crowded parties. So, we’ve made a movable kitchen island to serve as a bar in the living room and to make more space in the dining area. By the other hand, to avoid strong kitchen smells we’ve installed a transparent sliding door.
The master bedroom was completed with a wardrobe and a private bathroom. Natural and calm color scheme is supposed to help relaxing physically and mentally. Though, it is refreshed by the vertical garden, which also cleans the air.
We can’t not mention that the clients have requested a special area for a library, which would fit more than 4m3 of books. So we’ve allocated a retired corner in the open-space, between two bedrooms.
Because there are no kids yet, we’ve been requested to design one more guest-bedroom which will be transformed into kid’s room when it will be necessary.
This challenging project is definitely one of our favorites, because of it’s complexity. We’ve created an elegant, luxurious ambience, meant to impress. Though, when it’s discovered, this interior appears functional and extremely comfortable.
BLACK OAK
301
3,497
7
Published:

BLACK OAK

A luxorious design project of a 178 sq m apartment in Chișinău, Moldova.
301
3,497
7
Published:

Creative Fields