A Tailored Fit - Parametric wall installation
 A Tailored Fit

New York Institute of Technology
Parametric Performance


A TAILORED FIT is a free standing wall located on the south-west wall at education hall. The task is to design a free standing wall unit to better serve NYIT in different aspects. We decided to focus on the following variables: daylight and functionality. Our proposal is to design a wall that integrates both a daylighting aspect and a seating function. The seating, or "RIBS" act as the wall's structure. The daylighting is incorporated through the spacing of the ribs which is optimized to filter the necessary amount of sunlight needed to service the area.
Site images : New York Institute of Technology; Education Hall.
A Tailored Fit - Parametric wall installation
2
385
1
Published:

A Tailored Fit - Parametric wall installation

A parametric wall installation for New York Institute of Technology Team Members: Juan Perez Mahesh Rana Maria Gonzalez Nina Aragona Tomasz Czar Read More
2
385
1
Published:

Tools

Creative Fields