• Add to Collection
  • About

    About

    Nieuw te bouwen handbalhal te houten
    Published:
Sporthal te Houten
Nieuwbouw sporthal op de Kruisboog te Houten
 
Al vanaf 2006 hebben wij voor handbalvereniging Houten schetsen gemaakt voor een sporthal op verschillende plaatsen binnen de gemeente Houten. Onlangs heeft dit geresulteerd in een concreet plan dat nu ook kan rekenen op goedkeuring en medewerking van gemeente Houten.

De uiteindelijke locatie is op voorzieningenterrein de "Kruisboog". Op dit moment hebben wij het schetsontwerp af, en worden alle haalbaarheidsstudies afgerond. Hopelijk is de uitkomst van al die studies positief, en kunnen we dit project op korte termijn gaan uitwerken tot een definitief ontwerp.

Het schetsontwerp voorziet in een hal met een bruikbaar oppervlakt van 45 x 29 meter. Langs de lange kant zijn de tribunes en toestelbergingen gelegen. Op de kop van het gebouw is een strook van ca. 16 meter breed gemaakt waarin de kleedruimten, sportkantine en een kleine sportzaal van 16x16 meter worden gerealiseerd.

Het gebouw wordt geheel met zwarte gevelbekleding uitgevoerd. Rondom het gehele gebouw komt een strook van opaalwitte lichtdoorlatende platen. Hierdoor komt er daglicht de sporthal binnen, zonder hinderlijk direct zonlicht. Ter plaatse van de entree, is de gevel met de toegang verdiept in het gebouw geplaatst. Op die plek wordt de gevelbekleding doorgezet, maar dan in een sterk geperforeerde plaat. Hierdoor is de felgekleurde beplating van de tweede gevel zichtbaar.

Behalve beelden van het schetsontwerp van bovengenoemde sporthal, heb ik tevens enkele schetsen bijgevoegd van de eerdere varianten.