• Add to Collection
  • About

    About

    Interior of the meeting rooms, where key tasks in design and construction of the largest Russia automobiles concern models are discussed, builds … Read More
    Interior of the meeting rooms, where key tasks in design and construction of the largest Russia automobiles concern models are discussed, builds on the architectural approach, through the research of form and composition and creation of volumes. Интерьер переговорных, где обсуждаются и решаются ключевые вопросы по дизайну и конструкции моделей крупнейшего в России автоконцерна, строится с использованием архитектурных приемов, через поиски формы и композиции, создание объемов. Read Less
    Published:
2016
Meeting rooms, AvtoVAZ Science and Technology Center

BRIZ studio has designed the meeting rooms in AvtoVAZ Science and Technology Center, Togliatti. Meeting rooms are an important part of the factory administration complex, being the ground for discussion and solving of the key tasks in design and construction of the models produced by the biggest in Russia automobile concern. The meeting rooms also house the negotiations of the Tertiary Services Department responsible for car components.

2016
Переговорные Научно-технического центра АвтоВАЗ

Студия BRIZ разработала дизайн переговорных комнат Научно-технического Центра АвтоВАЗ в Тольятти. В переговорных НТЦ обсуждаются и решаются ключевые вопросы по дизайну и конструкции моделей автоконцерна. Также здесь проводит встречи Департамент третичных услуг, отвечающий за комплектующие.


Interior builds on the architectural approach, through the research of form and composition and creation of volumes. Architectural volumes successfully integrate into the space despite a number of complexities, such as modest height of the ceilings, complex building layout, fixed scheme of electric switchboards and emergency exits, etc. The 308 sq. m space features 4 meeting rooms and a room for simultaneous translation specialists, and allows effective logistics for catering services.

Planning became the most challenging task. Previously meeting rooms were located around the central hall. The alignment of the rooms was restructured to open the space to the windows and create a bright and friendly area designated for waiting and gathering (before the meeting or after it) instead of a dark and dull corridor. The lounge area solution makes it a visually separate volume.



Интерьер пространства строится с использованием архитектурных приемов, через поиски формы и композиции, создание объемов. В пространство успешно интегрированы архитектурные объемы несмотря на ряд сложностей в виде невысоких потолков и специфической конфигурации здания, а также требований, включая размещение на площади 308 кв. м 4 переговорных и помещения для синхронистов, обеспечение логистики кейтерингового обслуживания, а также расположение электрощитков, эвакуационных выходов и т.п.

Наиболее сложной задачей стали планировки. Ранее переговорные располагались вокруг центрального холла. Расстановка переговорных была решена заново таким образом, чтобы открыть пространство к окнам и создать вместо темного и глухого коридора светлое пространство, который используется как комфортная зона сбора и ожидания (перед совещанием или после него). Лаундж-зона визуально выделена в отдельный объем.


The meeting room for official negotiations opens directly into the hall. Two of the three internal meeting rooms transform, when needed, into a single space, allowing a gathering of up to 25 people. Special construction of the furniture offers meetings at a large table or conversion of the space into a classroom. In addition to the meeting rooms, the space includes a room for interpreters during the negotiations on an international level.

The volumes of individual rooms shape into a single structure with help of portals. Architectural volumes define the semantics of space. The use of decoration materials and green walls creates a visual emphasis on separate areas. Carpeting, decorative panels and acoustic ceiling panels produced from recycled materials demonstrate the eco-friendly design approach.



Переговорная, предназначенная для официальных встреч, выходит непосредственно в холл НТЦ. Две из трех внутренних переговорных могут трансформироваться в единое пространство, вмещающее до 25 человек. Специально подобранная конструкция мебели позволяет проводить совещания за большим столом или трансформировать пространство в учебный класс. Помимо переговорных, в пространстве выделено помещение для переводчиков-синхронистов, обслуживающих переговоры на международном уровне.

Отдельные объемы помещений складываются в единую структуру благодаря порталам. Архитектурные объемы определяют семантику пространства, а выделенные зоны визуально подчеркнуты с помощью отделочных материалов и зеленых стен. Экологичный подход к дизайну демонстрирует использование ковролина, декоративных панелей и акустических панелей потолка из переработанных материалов.


Project — 2015
Completed — 2016 
Location — Togliatti
Size — 308 sq. m
Customer — AvtoVAZ
Project director — Anna Maslova
Architects — Iliya Prokopenko, Grigory Neverov,
Olga Abramova, Alexandr Boev
Photographer — Yakov Knyazev




Проектирование — 2015
Реализация — 2016
Расположение — Тольятти
Площадь — 308 кв. м
Заказчик — АвтоВАЗ
Руководитель проекта — Анна Маслова
Архитекторы — Илья Прокопенко, Григорий Неверов,
Ольга Абрамова, Александр Боев
Фотограф — Яков Князев