Εating disorder by social media | Posters
Θέμα:
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αιτία σε διατροφικές διαταραχές νεαρών γυναικών!
 
Απευθυνόμενο κοινό:
Νεαρές γυναίκες ηλικίας 16 - 35 ετών
 
Χώρα:
Κύπρος-Ελλάδα
 
Brief:
 
Δημιουργία λανθασμένης εικόνας για την εξωτερική εμφάνιση (σώμα) έχουν νεαρές γυναίκες χρησιμοποιώντας συχνά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι περισσότερες γυναίκες να αντιμετωπίζουν επικίνδυνες διατροφικές διαταραχές.  Κάνουν αυστηρή αξιολόγηση του εαυτού τους, (“εγώ”) ενώ προσπαθούν να μιμηθούν το πρότυπο που βλέπουν (“άλλο”). Για τη συγκεκριμένη εργασία μπορεί να σχεδιαστεί μία σειρά από αφίσες ενημέρωσης σχετικά με τη διατροφική διαταραχή. Με αυτό το τρόπο διαδίδεται το μήνυμα της αποφυγής ριψοκίνδυνων διατροφικών επιλογών λόγω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Oι αφίσες θα παρουσιάζονται μέσω των social media.
 
Concept:
 
Σειρά αφισών:
Παρατηρούμε σε όλες τις αφίσες μερικά υγιεινά γεύματα τα οποία συνδέονται με τα social media. Είναι τα τρία βασικά γεύματα που έχει ένας άνθρωπος στην καθημερινότητα του. Η εμφάνιση των λογοτύπων των social media μέσα στο ίδιο το γεύμα δείχνει την επιρροή που έχουν στον άνθρωπο σαν να επεμβαίνουν στο γεύμα τους. Στο σλόγκαν η «διατροφική διαταραχή» έχει μετατραπεί  «socialmediaκη διαταραχή» γιατί τα social media επηρεάζουν τη διατροφή μας. Επίσης, το qr code είναι για την καλύτερη ενημέρωση και πληροφόρηση των θεατών σχετικά με το θέμα.
Γενική αφίσα:
Εδώ παρουσιάζονται πολλές μετρήσεις (kg) μέσα από μερικά λογότυπα των social media. Το instagram παρουσιάζει μία παραμορφωμένη ζυγαριά που είναι το όργανο μέτρησης του βάρους μας. Η ζυγαριά είναι παραμορφωμένη για να τονίσει την αλλαγή και την πίεση που παρατηρείτε μέσα από τα social media σχετικά με το βάρος του σώματος. Το facebook αντιστοιχεί στα kg που φαντάζεται μια γυναίκα ως ιδανικό βάρος μέσα από την επιρροή που είχε από το internet. Έχει blur εφέ στο δείκτη μέτρησης για να δείξει ότι μπορεί να θολώσει το μυαλό και να επηρεάσει το σώμα μας. Τέλος, το twitter είναι δεμένο και εγκλωβισμένο από το μέτρο και έτσι δεν μπορεί να πετάξει και να ελευθερωθεί.
Εating disorder by social media | Posters
0
87
0
Published:

Εating disorder by social media | Posters

Eating disorder poster
0
87
0
Published:

Tools

Creative Fields