OPME13: WOEST & WILD
 
 
VOORBEREIDING EN IDEEVORMING:
Voor het bedenken van mijn concept ben ik begonnen met het maken van een mindmap. Hier heb ik alle belangrijke woorden en termen verwerkt die te maken hebben met de mannelijke sportdrank Woest&Wild.
De mindmap spreekt redelijk voorzich. Ik heb hem uitgewerkt op Adobe Photoshop CC 2015.
Vervolgens was de opdracht om bij de mindmap een moodboard te maken. Hier moest je vijf foto's in verwerken die te maken hebben in je mindmap. In mijn moodboard wilde ik vooral de nadruk geven aan typische mannelijke kenmerken. Hierbij moest ik denken aan BBQ-vlees, een gespierd lichaam met tattoo's, kamperen in de wilde natuur en een stoere auto die onder de modder zit. Met andere woorden: een sportieve, ruige man, maar toch ook een man die verzorgd wil zijn. Deze is uitgewerkt op Adobe Photoshop CC 2015. 
STAP 1/2: CONCEPT
Voor deze stylesheet wilde ik echt kleuren hebben die precies paste bij een man die graag buiten in de natuur is.  Deze man is netjes en verzorgd en is veel bezig met zijn uiterlijk, maar toch houd hij ook van avontuur, zoals kamperen, mountainbiken en boksen. Daarnaast houd hij van lekker eten, zoals een lekker stuk vlees van de BBQ. 
Ik dacht aan een man die erg avontuurlijk en ondernemend is en daarom graag bezig is in de natuur. Ik dacht hier voornamelijk aan aardtinten, met name verschillende tinten bruin. Ook heb ik voor zwart en olijfgroen gekozen. 
De foto's die ik aan de stylesheet heb toegevoegd zijn precies van die aardtinten: zand, klei, leer en hout.
STAP 3: ONTWERP VISUAL VAN BIDON
Voor het ontwerpen van de bidon ben ik allereerst begonnen met het maken van schetsen. Deze heb ik apart gehouden bij mijn verslag. Ik ben begonnen met het schetsen van een logo. De sportdrank is woest en wild dus ik moest meteen denken aan vuur. Vuur is woest en wild: het verwoest alles en gaat alle kanten op. Dus ik besloot allerlei verschillende vlammen te schetsen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor deze schets. Deze heb ik gedigitaliseerd op Adobe Illustrator CC 2015. 
Vervolgens ben ik gaan zoeken naar een passend lettertype voor bij het logo. Dit was best lastig omdat ik een lettertype zocht dat stoer en woest overkwam. De drie beste lettertypes die ik heb gevonden heb ik apart in een Photoshop bestandje gezet. Uiteindelijk heb ik gekozen voor het laatste lettertype. Deze heb ik van dafont.com. Dit lettertype leek mij het meest geschikt.
Daarna ben ik begonnen met het schetsen van de bidon. Ik had al een idee hoe ik de bidon ongeveer wilde hebben, dus dit lukte wel goed. Ik heb de bidons uitgewerkt op Adobe Illustrator CC 2015. Ik ben begonnen eerst begonnen met het maken van drie digitale schetsen. Ik wilde drie verschillende soorten bidons ontwerpen. Op elke bidon is te zien dat het logo en de tekst anders is. Het is de bedoeling dat de bidon wordt gemaakt van kunststof. Op de achterkant komt de inhoud te staan.
 
Ik vond het digitale effect van deze bidons er leuk uitzien omdat de verschillende tinten grijs en de schaduwovergang goed naar voren komen. Ik heb uiteindelijk gekozen voor de eerste bidon en deze uitgewerkt met een echte bidon. Vervolgens heb ik nog een andere bidon ontworpen met een plakrand.
STAP 4/5: HET EVENT + 2 MEDIAUITINGEN
Mij leek het een goed idee om een evenement te organiseren in het Kralingse Bos in Rotterdam voor sportieve mannen tussen de 30 en 55 jaar oud. Er kunnen ook altijd mannen komen die buiten deze leeftijdscategorie vallen, maar het evenement is vooral bedoeld voor sportieve mannen tussen de 30 en 55 jaar oud.
 
Bij dit evenement draait het vooral om sportieve activiteiten. Een van die activiteiten is het hardlopen van een parcour met obstakels. Je moet hardlopen over ruige en vieze padden van modder en af en toe moet je onder een net kruipen of over obstakels heen klimmen. Met andere woorden: een echt survivalpad. Daarnaast zijn er nog meer dingen om te doen. Zo zijn er allemaal verschillende workshops zoals introducties over goede sportapparaten of eten. Gedurende de hele dag zijn er ook overal kraampjes te vinden. Hier vind je allerlei soorten eten. Biologisch eten , fruit, groente, drinken en om het helemaal af te maken is er een grote bbq. Deze duurt heel de dag dus mannen kunnen zoveel eten als ze willen. Naast alle kraampjes is er ook een aparte grote kraam. Hier word het energiedrankje geïntroduceerd. Er zijn overal op het park nog kleinere kraampjes waar de bidons verkocht worden, zoals bij de in- en uitgang. De verschillende bidons smaken kunnen mannen proeven en als de smaak van het energiedrankje lekker vinden kunnen zij deze kopen en bijvoorbeeld gebruiken voor het hardlopen of andere activiteiten die plaatsvinden.
De entree voor het evenement kost 15 euro.
Mijn eerste media-uiting is een poster over het evenement. Ik wilde deze graag basic en overzichtelijk houden.
Mijn tweede media-uiting is een flyer. De flyer is meer een bijbehorende toelichting op de poster, over het evenement.
STAP 6: T-SHIRT EN MAIL
 
OPME13: WOEST & WILD
0
51
0
Published:

OPME13: WOEST & WILD

Verdiepingsopdracht "Woest&Wild" Lifestyle & Media, Grafisch Lyceum Rotterdam
0
51
0
Published:

Tools

Creative Fields