user's avatar
Restaurant de Norw
Het Concept
 
Restaurant de Norw is een technologisch vooruitlopend restaurant. Het restaurant bestaat uit verschillende kamers, iedere klant komt met zijn/haar gasten in een aparte kamer. Op iedere tafel, word een volledig werkend “programma” geprojecteerd, met dit programma kunnen de gasten alles aan hun kamer aanpassen, en gerechten bestellen. Een van de dingen die aangepast kan worden doormiddel van het programma is de sfeer van de kamer, een van de sferen die gekozen kan worden is romantisch, het restaurant wordt dan verlicht met kaarsen en gedecoreerd met rode bloemen.
De hoofd functie van het programma is dat het dient als bestel apparaat. Door te navigeren door ons programma kan de klant gemakkelijk kiezen uit een breide variatie van gerechten en dranken.
 
Met een eenvoudige druk van een vinger kan er iets besteld worden, hierdoor is het restaurant zeer gebruikers vriendelijk en hoeven de gasten niet te wachten op een ober die naar de tafel toe moet lopen om een bestelling op te nemen. Het restaurant is volledig automatisch, alle gerechten die besteld worden met het programma worden d.m.v. drones afgeleverd aan de gasten die het besteld hebben.
____________________________________________________________________________________________________
Onderzoek

Ik heb onderzoek gedaan naar verschillende dingen. Het eerste waar ik onderzoek naar heb gedaan is huisstijlen van bestaande restaurants, dit heb ik gedaan door middel van het bestuderen van de beste restaurants in de wereld.
 
Logo Onderzoek

Zoals ik hiervoor had vermeld is dit het logo onderzoek dat ik heb uitgevoerd. Ik heb gekeken naar de beste restaurants van de wereld, vervolgens heb ik ik veel logo's bestudeerd en ben ik tot de volgende conclusie gekomen.
Wat mij vooral opviel was dat de chicste restaurants over het algemeen een simpele en korte naam hebben (zie hier onder). Qua logo’s hebben de meeste restaurants alleen hun naam (van het restaurant) als logo. Zoals u kunt zijn hebben maar 2 van de 5 restaurants een grafisch beeldmerk, in tegenstelling tot de andere 3 restaurants, die alleen hun bedrijfsnaam gebruiken.
 
____________________________________________________________________________________________________
Ontwerp Fase
 
Om een goede ontwikkelings fase te hebben, heb ik uitgebreid ideeën voor logo's geschetst. Van deze schetsen heb ik twee finalisten digitaal uitgewerkt.
de twee digitaal uitgewerkte logo's
Uiteindelijk heb ik gekozen voor het eerste logo. Dit heb ik gedaan omdat de lijn onder de naam van het restaurant een iconischer beeldmerk en style object in de huisstijl kan zijn dan een grote sierlijke N, maar ook omdat dit een rustigere en chicere uitstraling heeft. Deze lijn voer ik ook door in de huisstijl.
gekozen logo
De Huisstijl
Briefpapier
 Envelop (+briefpapier)
Visitekaart
Promotie
Logo uitgesneden in hout
Uithangbord
Advertentie voor in een krant of magazine.
Menu
Placemat
Dinerbon
Dinerbon achterkant
Gemaakt voor een OPME13. een vak op het Grafisch Lyceum Rotterdam.
Restaurant de Norw
13
251
4
Published:

Restaurant de Norw

OPME13
13
251
4
Published: