• Add to Collection
  • About

    About

    Tel je Geld is een online oefenprogramma over inkomsten, uitgaven, sparen en rood staan.
    Published:
Tel je Geld

De huur, de ziektekosten, het ov-abonnement, kadootjes voor de kinderen, eten, vakantie en ook nog sparen.... Veel mensen hebben moeite om al hun uitgaven te overzien. Ze houden aan het einde van de maand niet genoeg geld over of maken schulden. Het online programma Tel je Geld leert je hoe je een overzicht maakt van je inkomsten en uitgaven en geeft tips hoe je aan het einde van de maand nog iets over kunt houden.

Beeld en geluid
Het programma houdt rekening met mensen die moeite hebben met lezen, schrijven en rekenen. In de oefeningen kun je daarom tekst lezen maar ook beluisteren en zit er veel beeld in het programma. Alle voorbeelden in de oefeningen, de films en de animaties gaan over Hoeveel kost mijn week?, Hoeveel komt er binnen? Hoe houd ik overzicht? en Hoe kan het goedkoper? en de deelnemer krijgt eenvoudige en doeltreffende adviezen.

App Samen leren
Bij het programma zit ook een 'game'. Samen met nog 3 spelers moet je eenvoudige vragen en opdrachten oplossen en zo krijg je een leuke intro op het programma. De game is te spelen met de app Samen Leren en die kun je downloaden vanuit Play of Appstore.

Het programma is ontwikkelt door Oefenen.nl. Samen met Fouke Jansen, Ella Bohnenn, Idee aan Zee en Suzanne Pach. Mevrouw van Mulken ontwierp het logo, bedacht de visuele stijl, maakte de flyer en leverde het beeldmateriaal voor het programma.

Bekijk de promo (door Idee aan Zee).