digital kitchen weight scale: Yves Behar
De bedoeling van deze opdracht was om een digitale keukenweegschaal te maken volgens  de stijl van de designer in kwestie. Bij mij was deze Yves Behar, een hedendagse ontwerper. Om zijn analyse te begrijpen/ hoe hij ontwerpt, maakte ik eerst gebruik van een moodboard met al zijn producten. Een heel typische stijl: vertrekkend van primitieve vormen om daarna een patroon in zijn product te steken die een functie heeft.
Na de analyse van de ontwerper, maakte ik een aantal  concepten, de beste haalde ik daar uit. Het gaat hier vooral om de vorm van de weegschaal , de stijl van de ontwerper die je toepast op de digitale keukenweegschaal. 
De weegschaal heeft  1 knop. Deze werkt via een app op de smartphone:  door een gewicht in te stellen op de smartphone, onthoudt de weegschaal dit, waneer je bloem in de kom  zal gooien, zal er naarmaate meer bloem in de kom zit, de display meer gaan oplichten. Wanneer de display helemaal is opgelicht, weet je dat je de ingestelde waarde hebt bereikt. De display kan je zien door de iets donkerdere kleur. Het gaat hier dus om de vorm van de weegschaal en niet zo zeer hoe deze werkt.
De weegschaal is hier uit high density schuim gemaakt die is gespoten. De typische stijl van Yves Behar komt hier duidelijk in voor: primitieve vorm met een patroon die een typische functie heeft ( de rondes tonen aan dat de kom waar je de ingridiënten indoet daar moet plaatsen). Die vorm wordt naar het display gelijd ( de donkere vorm). Ook komen er organische vormen voor in zijn ontwerp; hier zijn dit de uitsparingen om de weegschaal vast te houden, dit zie je op de afbeelding hieronder
digital kitchen weight scale: Yves Behar
2
92
0
Published:

digital kitchen weight scale: Yves Behar

Digitale keukenweegschaal : vorm, stijl volgens Yves Behar
2
92
0
Published: