SADAR + VUGA - apartment
SADAR + VUGA
Apartment HSV

Zasnovali smo interijer, ki je odprtozasnovan in nudi raznolike bivalne atmosfere. Je brez barve, očiščenih oblik in brez dekorja.Vse funkcionalno je skrito. Mreža na stropu zabriše merilo velikosti.


Prostor je programsko organiziran na dvadela: dnevno javni del in nočno zasebnidel. V dnevnem delu, ki je velik odprt prostor, so okrog kubusa v srediniorganizirani različni ambienti ; velika miza z udobnimi stoli, usnjena fotelja za čaj ob petih, mehka zofa in udoben naslonjač. V sredini kubusa so skriti servisni prostori; utilty, garderoba inshramba. V odprtem delu kubusa, jekuhinjska niša, obdana z lamelami. V ločenem prostoru je kabinet s knjižnico. Drugiodprti prostor, je zasebni in združuje kopalnico in spalnico. V osrednjem delu stavelika steklena tuš kabina in keramični samostoječ umivalnik. Omarice, policein garderobna soba so skriti za oblogami iz ogledal in jeklene pločevine.


Svetloba je pomemben del ambienta vstanovanju. Spuščeni strop je oblikovan kot svetilo. Grafična mreža velikihlebdečih linij in kvadratov deluje v prostoru abstraktno. S prižiganjemrazličnih načinov osvetlitve, se vstanovanju ustvarijo različne atmosfere. Topla jutranja atmosfera s soncemobsijanih tal, postane skrivnostna zvečer, ko prostor osvetljuje mreža nastropu in postanejo stene enoten ovoj. Ekstrovertirana atmosfera ob dnevnisvetlobi in ekstrovertirana, ko se znoči.

Vgrajeni materiali so v različnih tonihsive barve. Materiali imajo bogate teksture. Visoko sijajni epoksi na tleh vkaterem se reflektira mreža stropu, mat groba struktura betonskih plošč, mehkorefleksne obloge z drobno teksturo iz jeklene pločevine v kateri se zamegljenoodsevajo silhuete. Sijajni drsni paneli iz pleksi stekla ob oknih na katerih serišejo ostre sence ob direktni dnevni svetlobi in mehka razpršena svetloba,kadar stanovanje ni direktno obsijano. Mehka prešita usnjena obloga kotnaslonjalo postelje. Za oblogami seskrivajo vgrajene omare, ki so oblikovane kot človeško telo. Za zunanjo kožo seskriva telo v drugem materialu.


Izbrano pohištvo je klasičnih oblik, kot so Thonetovi in Nelsonovi Pretzel stoli, Chesterfield fotelji , žametna zofa, masivna miza izhrastovega lesa. Oprema, ki se je dotikamoje mehka, udobna in topla.

Photography: David Lotrič
Set design: David Lotrič, Tina Hočevar
Architect: SADAR + VUGA (Jurij Sadar, Boštjan Vuga, Tina Hočevar)
SADAR + VUGA - apartment
11
570
0
Published:

SADAR + VUGA - apartment

Photography for magazines, television, pr material.
11
570
0
Published:

Tools

Creative Fields