Diplomski rad // Zvuk kristala // Ilustrativni deo
714
55
4
Published:
  • Add to Collection
  • About

    About

    Diplomski rad na temu "Zvuk kristala". Rad obuhvata oblasti iz ilustracije, animacije, kolaža... Sastoji se iz tri dela: 1. Naučno-istraživački d… Read More
    Diplomski rad na temu "Zvuk kristala". Rad obuhvata oblasti iz ilustracije, animacije, kolaža... Sastoji se iz tri dela: 1. Naučno-istraživački deo - Objašnjava način na koji zvuk, emocija i slika utiču na vodu, kao i način na koji nastaju pahulje. 2. Ilustrativni deo - Ručno napravljena knjiga, koja na poteski način objašnjava stvaranje zvuka u pahulje. 3. Kreativni deo - Ulice Beograda pretvaram u zvuke na osnovu fizičke strukture koju same ulice prave. Mentorke: Rajka Bošković i Neda Todorović Specijalnu zahvalnost za pomoć pri realizaciji rada dugujem - Arseniju Ćatiću, Dušanu Atlagiću i Nikoli Damjanovu, kao i svima ostalima koji su na bilo koji način učestvovali u stvaranju. Read Less
    Published:
ZVUK KRISTALA   //   ILUSTRATIVNI DEO

Knjigu sam osmislila kao skup skica, koji bi na poetski način pokazali način na koji se prikupljaju zvukovi, koji su svuda oko nas. Biljka koja neodoljivo potseća na pahuljicu je maslačak "padobranac". Svaki deo je jedna pahuljica, koja slobodno leti i sakuplja zvukove tokom svih godišnjih doba. Kada dođe zima, padobranci lete ka oblacima. U njima se događa magija... Padobranci, koji donose zvuke sa sobom, ulaze u oblak, koji je jedna velika muzička kutija. Svaki zvuk bi pravio po jednu pahulju. Nema dve iste, kao što nema ni dva ista tona.

Ako zvuk ima moć da promeni strukturu vode, da li se zapitate kako se vaša struktura menja, budući da se i sami sastojimo od 70% vode? Kako drugi ljudi utiču na našu strukturu? Šta se događa sa nama kada smo tužni, a šta kada smo radosni? Kako na nas utiče deo grada u kome živimo? I da li mi možemo da osetimo njegovu melodiju?

Pitanja je mnogo, ali toliko je i odgovora. Ni na jedno pitanje ne mogu da dam tačan odgovor, ali mogu da dam svoje mišljenje. Nadam se da će moj rad otvoriti vrata još neispitanih polja i da će biti dobra osnova za dalja kreativna istraživanja.

Hvala na pažnji!
Bojana
Thanks for the attention.
I appreciate!