Led verlichting in industriële lampen
Leds hebben de verlichtingswereld op zijn kop gezet. Waar voor een aantal jaar terug de gloeilamp nog de enige gerespecteerde lichtbron was, is deze nu van het toneel verdwenen. Leds nemen het over en over een paar jaar is iedereen de gloeilamp, en de inmiddels veelgebruikte spaarlamp, vergeten.
 
Wat is er gebeurd?
 
Was de gloeilamp niet goed genoeg meer, ik heb er toch honderden van gebruikt? Ja precies, dat is de spijker op zijn kop. De gloeilamp ging niet zo lang mee en was bovendien niet zo zuinig in het gebruik. Het was een noodzakelijk kwaad, want men had niets anders. OK, naast de gloeilampen waren er nog de TL-buizen, maar niemand vond dat licht mooi. Typisch iets voor de werkplek of voor op kantoor. Het was te kil.
 
Leds hebben alles veranderd. Dit type lichtbron gaat veel efficiënter met energie om. De gloeilamp bijvoorbeeld, gebruikt slechts 10% van de energie die het verbruikt voor het geven van licht. Een groot deel zet de gloeilamp om in warmte en daarom werden ze ook ze heet. Leds gebruiken 50% van de gebruikte energie voor het geven van licht. Een led gaat bovendien zeker 10 keer zo lang mee als een gloeilamp. Ook van de spaarlamp wint de led het met kop en schouders.
 
Industriële lampen zijn niet voor de werkplek
 
Voordat de TL-buis in de fabriekshallen hing, hingen daar oude modellen lampen. Lampen met veel zwaar uitgevoerde onderdelen, die met name op basis van degelijkheid waren aangeschaft. Deze lampen gebruikten gloeilampen en dus werden ze aan de kant geschoven voor de TL-bakken. Die oude modellen hebben de designers nu herontdekt en wel voor de woning. Hun nieuwe naam is industriële lampen.
 
Fabriekslampen met led verlichting
 
Alhoewel de fabriekslampen ogen alsof ze zo vanuit het verleden hierheen zijn getransporteerd, worden veel modellen nieuw geproduceerd. Er worden ook oude modellen opgeknapt, maar men moet dit meer zien als oldtimer auto’s.
 
De nieuwe industriële lamp wordt uiteraard ook uitgerust met de nieuwste techniek en led verlichting is dan ook een vast onderdeel van deze stoere lampen. Een mooie combinatie, de nostalgie van destijds met het licht van nu.
 
Led verlichting in industriële lampen
0
19
0
Published:

Led verlichting in industriële lampen

Led verlichting
0
19
0
Published:

Creative Fields