Τα Χρωματιστά Κουμπιά της Καστρινούπολης
144
19
4
Published:
  • Add to Collection
  • About

    About

    Εικονογράφηση / Σχεδιασμός χαρακτήρων / Σχεδιασμός-στήσιμο φυλλαδίου για το 7ο Παιδικό Κυνήγι Κρυμμένου Θησαυρού στο Ηράκλειο Κρήτης.
    Published:
"Τα Χρωματιστά Κουμπιά της Καστρινούπολης"
- Εικονογράφηση / Στήσιμο Φυλλαδίου
 
Κάθε χρόνο στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιείται ένα ομαδικό παιχνίδι για το κοινό του Ηρακλείου, που αφορά μικρούς και μεγάλους , το "Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού". Το παιχνίδι χωρίζεται σε δύο κατηγορίες, των ενηλίκων και των παιδιών. Το project αυτό αφορά στον σχεδιασμό/εικονογράφηση και στήσιμο του φυλλάδιου που μοιράζεται στα παιδιά λίγο πριν την διεξαγωγή του παιχνιδιού. Οι χαρακτήρες σχεδιάστηκαν στο χέρι με μολύβια και ξυλομπογιές. Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επεξεργασία όλων των εικονογραφήσεων στο photoshop.
Σημείωση: Ο χάρτης στην Β' Όψη του φυλλάδιου έχει σχεδιαστεί από τον Γιώργο Αθανασίου.
 
"Σε μια αλλοτινή εποχή, μέσα στις γειτονιές μιας όμορφης πολιτείας, της ξακουστής "Καστρινούπολης" βρισκόταν το ραφτάδικο του κυρίου Αργαλειού και της γυναίκας του της κυρίας Singer. Οι δυό τους με τα τέσσερα παιδιά τους, τον Ρουμπή τον Κουμπή τον Ψαλιδάκη και την Δακτυλήθρα, έραβαν, επιδιόρθωναν και ύφαιναν ρούχα πανέμορφα και εκλεχτά, και κυρίως χρωματιστά... Ζούσαν μέσα στις κουβαρίστρες, τα υφάσματα και τα κουμπιά... τα χρωματιστά κουμπιά που είχαν τη μαγική ιδιότητα να χρωματίζουν και να ομορφαίνουν όλα τα υφάσματα και ρούχα!... Ώσπου τα ήσυχα νερά της Καστρινούπολης ήρθε να ταράξει ένας άρχοντας κακός και αυστηρός, κακάσχημος και σκυθρωπός στην όψη... ο Σκοτεινόκαρδος... "
 
Ο κύριος Αργαλειός
Η κυρία Singer
Ο κύριος Σκοτεινόκαρδος