The Garden - Urban Paradise
In the ever-growing cities, green areas are the most valuable places. The new urbanity creates new habit, as gardening in the middle of the city center. Community gardens not just provide fresh vegetables, but improve the human relations, build community. This project is a tribute to the beauty of nature.
Pictures were made in Budapest, Hungary in several community gardens, what were set up on empty fields surrounded by block of flats. The project was made through seasons in 2013-2014.
 
 
A túl-urbanizált világban elindult egy nem szervezetekhez kötődő, ösztönös kezdeményezés, amelyben a városi ember természetes környezetet épít maga köré. Az interkulturális kertmozgalom csupán pár évvel ezelőtt indult el Magyarországon, de eredménye annál látványosabb. 
A közösségi kert a városi, önellátó mezőgazdaság megteremtésének területe, amellyel nemcsak az egészséges táplálkozásra, a génkezelt zöldségek kizárására hívják fel a figyelmet, de az ember és a természet kötődésére is. A kertek korábban parlagon lévő területeken bérházak, vagy lakótelepek között állnak. A helyszínek: Kispesti Közösségi Kert I. II., Leonardo Kert – 8. kerület Tömő utca, Békásmegyer
 
Az évszakokon át ívelő anyag elkészítésének elsődleges célja nem a közösségek, hanem munkájuk eredményének bemutatása. A képeken a városi környezetben burjánzó, vegyszerek nélkül termesztett egészséges zöldség-dzsungel, a növények varázslatos formavilága látható. Egy tisztelgés a természet kimondhatatlan szépsége előtt.
 
The Garden - Urban Paradise
0
35
0
Published:

The Garden - Urban Paradise

Community gardens - a tribute to the beauty of nature.
0
35
0
Published:

Creative Fields