caspar conijn's profileErik olde Hanhof's profile
Scherven van een Stad
Scherven van een stad laat historie Coevorden op straat beleven
 
 
De Stad als Museum
Een man op een scooter, een echtpaar met boodschappen, een wandelaar - ze staan stil bij de geschiedenis van hun stad. Een geschiedenis omgezet in de Stad als Museum, een permanente buitententoonstelling die bestaat uit tien tot de verbeelding sprekende sculpturen, met prachtige gedichten van Jean Pierre Rawie en toelichtende verhalen. Deze tentoonstelling verheft de stad tot museum, maakt haar bewoners trots en vertelt bezoekers wat er in het verleden is gebeurd.
 
Coevorden: getekend en geteisterd
Wie in Coevorden een schep in de grond steekt, graaft alleen maar scherven op. Geen stad in Nederland is zo gehavend uit de geschiedenis gekomen. Bureau Caspar Conijn en Erik olde Hanhof (Erikenik) maakten deze gehavende geschiedenis zichtbaar. De vorm is uniek: poëzie, verhalen en beeldende kunst - samengebald in tien sculpturen, verspreid over de stad.
 
De objecten
De uit staal gelaserde objecten bevatten voorwerpen die tijdens de stadsrenovatie gevonden zijn; kogels, scherven, zelfs een Spaanse huursoldaat gecombineerd met objecten van Stedelijk Museum Coevorden. Ze worden van context voorzien door de interessante verhalen van stadshistoricus Ger Kleis en de teksten van Anneke van Huisseling. Op ieder paneel staat een gedicht van Jean Pierre Rawie en er is te lezen wat zich op die plek heeft afgespeeld. 
Tien objecten op historische en bezienswaardige plaatsen in de stad zijn verbonden door een route, die de verhalen uit het verleden verbeeldt en verbindt met het Stedelijk Museum Coevorden. De route is met behulp van een app èn een analoge kaart te lopen.
Credits
 
Concept, ontwerp en grafische vormgeving
Bureau Caspar Conijn, Erik olde Hanhof (Erikenik)
 
Gedichten
Jean Pierre Rawi
 
Inhoud en Teksten
Ger Kleis, Anneke van Huisseling
 
Projectcoördinatie
Henk Everts, Miranda Kocks
 
Productie panelen
Kloosterboer decor
 
 
 
 

Opdrachtgever: Gemeente Coevorden
Locatie:Coevorden
Realisatie: juni 2015
Status: Permanent
 
 
Scherven van een Stad
8
541
0
Published:

Scherven van een Stad

Scherven van een Stad: een permanente buitententoonstelling die bestaat uit tien tot de verbeelding sprekende sculpturen, met prachtige gedichten Read More

8
541
0
Published: