Add to Collection
About

About

Shared hospital rooms for Epworth Richmond Oncology Ward
Published:
Epworth Richmond, Melbourne 2011
Part of the Epworth Richmond Redevelopment, David Caon Studio was asked to develop a concept to give patients in shared rooms more privacy and a better atmosphere.

The concept, based on existing rooms within the oncology ward, seeks to take lessons learnt from Business Class cabin cabin design in the aviation industry and apply them to a hospital environment.  The concept seeks to give the patients additional and accessible personal storage as well as better access to facilities and media.
 
shared room with new console, bespoke info-light and softer finishes.
Split opacity curtains allow privacy for patient combined with ease of supervision by staff.
Patient facilities were also addressed.