Hans Kranenborg's profile

Rosa de Lima Nijmegen

In samenwerking met de gemeente Nijmegen heeft bd architectuur een plan ontwikkeld voor het Rosa de Lima-terrein in Nijmegen. Het plan bestaat uit drie delen:het Parkdeel, het Zorgdeel en het Dorpsdeel.
 
Opdrachtgever   Standvast Wonen, KDO Vastgoedontwikkeling.
Architect              bd architectuur 
Ontwerp               ir. Egbert van Dijk, ir. Hans Kranenborg (Parkdeel), ir. Roland Boon (Dorpdeel en Zorgdeel)
Oppervlakte        24.000 m2
Functies               Woningen, appartementen.
Status                   Zorgdeel en Dorpsdeel voltooid
AI's ooghoogte   PI3D
Parkdeel
In het Parkdeel krijgt Nijmegen honderd woningen van een type dat ze nog niet heeft: laagbouwclusters met torentjes en daaronder parkeren. De woningen hebben kleine tuinen, maar er is een gezamenlijk park om de woningen. Je woont dus in het park! Parkeren kan onder een houten dek onder de woningen, waardoor meer ruimte overblijft voor groen.
Zorgdeel
In het Zorgdeel wordt het bestaande zorgcentrum uitgebreid. De woningen zijn allen geschikt voor mensen met een zorgindicatie. De niet grondgebonden appartementen hebben een ruime buitenruimte. De blokken zijn verbonden met het zorgcentrum zodat dag en nacht snel zorg kan worden verleend.
Dorpsdeel
In het Dorpsdeel vormen de woningen de overgang van het Parkdeel naar de bestaande bebouwing. Het betreffen rijtjeshuizen en twee-onder-een-kapwoningen met tuinen, die echter niet strak in het gelid staan. De architectuur is vrijer: grote dakoverstekken, licht hellende, schuine daken die passen bij ‘wonen’. Houtaccenten geven het geheel een natuurlijke uitstraling!
Rosa de Lima Nijmegen
Published:

Rosa de Lima Nijmegen

This plan consists of apartments and houses in a park setting.

Published: