Silvia Pintilie's profile

Design interior - Restaurant Unirea

Restaurant Unirea - Hotel Unirea Iasi – reamenajare, facelift, design interior
 
Aflat in inima orasului, Restaurantul Unirea este, de aproape 50 de ani, un simbol al bunului gust si al evenimentelor rafinate. Desi proiectul nu a beneficiat de restrictii la nivel cromatic, el s-a constituit intr-o incercare la nivel de design si, binenteles, la nivel de timing. Datorita faptului ca agenda de evenimente nucomporta pauze lungi, a fost necesar ca toate lucrarile efectuate sa se incadreze intr-un termen de 3 saptamani.
Desi opiniile sunt impartite, am ales sa pastrez peretii acoperiti cu module ceramice. Ii consider de o mare valoare, o bijuterie prin culorile lor si prin modul in care au fost lucrati - un exemplu de manufactura aproape imposibil de re-identificat astazi, si pentru aceasta am incercat sa ii pun in valoare si sa le acord atentia cuvenita. Intr-un mod subtil, liniatura si structura modulilor a fost leitmotiv-ul intregii sali, decorul regasindu-se in mocheta, iar nuantele lor discrete, in culori naturale, circula in noua amenajare, atat pe pereti, cat si in elementele decorative.
Jardinierele cu plante naturale aduc un plus de culoare peretilor perimetrali, iar iluminarea duala cu LED accentueaza volumetria peretilor.
Elementul central al salii este reprezentat de ringul de dans, iluminat printr-un candelabru de culoare alba, care nu ingreuneaza vizual sala, dar ii confera o nota de eleganta si un centru de interes.
 
For English please scroll down at the bottom of the page.
Pour accéder à la variante française, allez s’il vous plaît au bas de la page.
Per consultare la variante italiana siete pregati di andare a piè di pagina. 
Design interior - Restaurant Unirea
Published:

Design interior - Restaurant Unirea

Restaurant Unirea

Published:

Creative Fields