Moniek Peijnenburg's profile

Incompanytraining DTP / grafische cursussen op maat

Begin mei kreeg ik een mail van Francien Feldmeijer: “Ik ben op zoek naar een cursus grafisch ontwerpen           (ik ben een beginner) en kwam in mijn zoektocht jouw website tegen. Ik zie dat je een cursus op maat                  biedt voor 2 tot 4 dagen. Ik vroeg mij af wat een dergelijke cursus kost”.
En nadat ik haar een hoop vragen had gesteld; wat ze precies wilde leren en waarom, vertelde Francien mij: “Heel eerlijk, ik heb een droom om ooit een klein bedrijfje te starten wat zich richt op het maken van geboortekaartjes. Ik werk nu als beleidsadviseur in een ziekenhuis, maar wil me graag wat meer ontwikkelen op het creatieve vlak.
Ik wil graag leren hoe ik digitale afbeeldingen kan maken/tekenen en hoe ik lettertypes maak.                             Ook zou ik graag willen leren hoe ik een mooie opmaak maak….”
Na nog wat heen-en-weer mailen heb ik voor haar een programma samengesteld en een offerte gestuurd.         We zijn nu 7 weken bezig, ze heeft 4 ochtenden cursus gehad. ik rijd naar Uden en we zitten in de huiskamer     aan tafel met beeld van de beamer op de muur. Werkt prima! We zorgen ervoor dat er genoeg ruimte             tussen de cursusdagen zit om zelf uit te proberen, te leren, wensen (en problemen) nog duidelijker te            krijgen maar vooral steeds meer plezier in het ontwerpen krijgen.
Francien bruist van de plannen en is nu bijna zover om haar droom ook daadwerkelijk ‘te gaan vormgeven’.
5 daagse cursus Basisvaardigheden Grafisch Ontwerp aan Kevin van Breemen van Service Drukkerij Boxtel

Door mijn communicatiewerk voor Bibliotheek Dommeldal werk ik bijna wekelijks samen met Drukkerij Service Boxtel. Tot grote tevredenheid verzorgen zij al ons drukwerk; enveloppen, folders, kaarten, enz. 
Mijn contactpersoon is Ilse Reizevoort, (directeur) zij runt de drukkerij samen met Kevin van Breemen, ook directeur, hij is de technische drukkerij-man en Ilse is de ‘grafisch opmaker’. Maar wat nu als Ilse een dag vrij neemt of op vakantie gaat? Het rouwdrukwerk moet wel doorgaan… 
Kevin besluit een cursus basisvaardigheden Grafisch Ontwerp te zoeken. Op mijn website zagen ze dat ik niet alleen grafisch ontwerper ben, maar ook cursussen geef. 
Vraag van Kevin: Kan jij mij leren wat Ilse kan? 
Na een voorbespreking met Ilse en Kevin hebben we 5 hele dagen in Boxtel afgesproken. Fijn werken, want we kunnen Ilse er af en toe bijhalen voor het optimale resultaat :)
Leuke bijkomstigheid: we hebben meteen afgesproken dat ik ‘de vaste inval’ ben als er veel opmaakwerk is en ze er samen niet uitkomen. Fijne klus, daar in Boxtel!
------------------------------

Training DTP gegeven (Grafisch ontwerp/ Photoshop/ InDesign) 
Training DTP (Grafisch ontwerp/ Photoshop/ InDesign) aan Paktu https://paktu.nl

Peter Tuijtelaars, eigenaar van PAKTU in Hapert kwam begin januari 2023 bij mij met de vraag:

“Graag wil ik mijn kennis vergroten in de laatste Creative Cloud Adobe-programma’s zoals InDesign en Illustrator wat betreft opmaak en bestandscontrole en controleren van tekeningen, wat kan jij betekenen voor mij?”

Om zijn leerwensen duidelijk te krijgen en een offerte te kunnen maken voor een cursus op maat, hebben we eerst per mail in kaart gebracht wat precies de leerwensen waren. We zijn uitgekomen op een privé-cursus van 6 dagdelen: 2 x Photoshop, 3 x InDesign en 1 les Illustrator. 
Peter dacht in eerste instantie niet aan Photoshop, dat bleek toch wel nodig te zijn als basis voor resolutie, bestandsgroottes, fotobewerkingen, social media posts maken, ed. 

Nadat we, in de weken erop, de basis InDesign hebben doorgenomen, en veel geoefend hebben, kon Peter zelfstandig advertenties en mooi vormgegeven sjablonen maken voor oa. Linkedin-posts, flyers wijzigen, ed.
Op de laatste lesdag hebben we kort naar het programma Illustrator gekeken en hoe hij tekeningen van verpakkingsmaterialen kan maken en vertalen naar 3D.
  
Het belangrijkste doel van deze cursus was meer kijk krijgen op de Adobe-programma’s, kennismaken met        alle technische mogelijkheden, maar vooral leren hoe de communicatie met marketing- en ontwerpbureaus efficiënter kan.

Wil je weten of ik met een cursus op maat ook iets voor jou zou kunnen betekenen, kijk dan op mijn website en stuur me een mailtje. www.moniekpeijnenburg.nl

#grafischontwerp #photoshop #indesign #training  #packagingdesign 
-------
Incompanytraining Basis Adobe Photoshop en InDesign in 6 delen
Ik heb 5 weken rondgelopen in de ontzettend inspirerende plek: De Ideeënfabriek in Uden voor een cursus grafisch ontwerp in 6 delen aan een Marketing Coördinator van een technisch bedrijf. 
Zij mailde mij met de volgende vraag: “Ons reclamebureau maakte voor ons tot nu toe alle advertenties, nieuwsbrieven en presentaties in InDesign. Dat is natuurlijk erg fijn, ik merk echter dat hier soms (te) veel tijd en geld in gaat zitten. Ik zou graag in een combinatiecursus InDesign, Photoshop (en Illustrator?) van jou willen leren hoe ik zelf die uitingen kan opmaken en aanpassen. Hoe ik zelf foto’s kan bewerken en aanpassen voor de webshop en de presentaties in InDesign zelf zou kunnen maken/aanpassen, in een andere taal zetten bijvoorbeeld en dan leren hoe ik dit precies moet aanleveren aan een drukkerij”.  
Leuk, ik word er zelf ook iedere keer weer enthousiast van als ik zie hoe ik iemand met 0 kennis in een paar weken toch behoorlijk de vaardigheden van het grafisch vormgeven bij kan brengen…!
_______________
----
Cursus Basis Photoshop bij Fidus Den Bosch
k kreeg een mailtje van Jessie Kroot, zij werkt als Content- & Communicatiespecialist op                                         de marketingafdeling van Fidus, (verzekeringen, pensioenen en hypotheken).
 “Wij, 3 collega’s van Fidus,  zijn ons momenteel aan het oriënteren op de mogelijkheden voor een incompanytraining Photoshop (eventueel de combinatiecursus). In deze zoektocht kwam ik bij jouw website uit. Onze kennis loopt erg uiteen. Van niks naar basiskennis Photoshop. We willen graag alledrie op het zelfde level zitten en zoveel mogelijk bijleren. Wij gebruiken Photoshop voornamelijk voor afbeeldingen op onze website en social media. Wat wij willen leren is het volgende:
Social media afbeeldingen opmaken/ bewerken
Afbeeldingen vrijstaand maken + kleuren bewerken
Achtergronden bewerken/aanpassen
Vormen bewerken
Opschonen van afbeeldingen
Portretfoto's bewerken
Ik heb in Den Bosch de 3 medewerkers van Fidus een basistraining Photoshop van 4 dagdelen gegeven. 
Heerlijk om in zo’n jong, bruisend, kleurrijk bedrijf mee te kunnen denken over de vormgeving van het fotomateriaal voor voornamelijk social media.
_________________________________
Kristine Straathof, salessupportassistance van Bolsius Nederland BV schreef me: “ik werk in het team sales en product management en voor mijn werk betekent het dat we vaak PP presentaties maken en items/foto’s bewerken om een eerste aanzet voor een nieuw assortiment te starten. Mock-ups zijn over het algemeen duur om te laten maken, dus hoe beter de foto bewerking is, hoe makkelijker ons werk wordt.
Ik ben op zoek naar iemand die me hierbij kan helpen. Ik kom een eindje, maar zou graag een professionele slag willen maken. Daarnaast is het handig gebleken als wij zelf in staat zijn om kleine zaken, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van een bodemlabel of omdooslabel, zelf aan te passen, en naar een drukker te kunnen sturen.
Is dit iets waar jij mij bij kan helpen? Op je website staat dat je bij ons evt. een Adobe-incompanytraining kan komen geven, op maat, dat spreekt me ontzettend aan”. 
We hebben in 5 halve dagen bij Bolsius in Schijndel de basistraining Grafisch ontwerp samen doorgelopen en dan alleen de onderwerpen eruit gehaald die interessant en het ‘meest dringend’ waren. Kristine was heel enthousiast en we hebben afgesproken, zodra ze het wat rustiger heeft, ze graag een uitgebreide opfriscursus doet bij mij.
_________________________________________

 3-Daagse Cursus Basis Grafisch Ontwerp; Photoshop, InDesign en Illustrator gegeven aan een medewerker van Woningbouwvereniging Wonen Limburg; Hilde Stoffels uit Meijel vroeg me bij haar thuis de cursus-op-maat te komen verzorgen en dit is haar review en ervaring:
"Als medewerker van woningcorporatie Wonen Limburg heb ik de beschikking over een persoonlijk loopbaanbudget. Dit mag ik op allerlei manieren inzetten, opleidingen, workshops, coaching etc. De kennis die je opdoet hoeft niet perse toepasbaar te zijn in je huidige functie. Zo heb ik in mijn huidige functie als senior medewerker Woonservice geen directe link met grafisch ontwerp. In mijn vrije tijd daarentegen maak ik posters, kaarten  en wand- en raamtekeningen met handlettering. Mijn wens was om mijn eigen handgeschreven kaarten te kunnen digitaliseren en bewerken. Binnen Wonen Limburg ben ik al een aantal keren gevraagd om een handlettering te maken, bijvoorbeeld het visualiseren van teamdoelen, dit doe ik uiteraard graag! Je kunt je voorstellen dat ik met plezier naar mijn werk ga als ik mijn talent mag inzetten en zelfs mag ontwikkelen! En nog gaver is het dat mijn werkgever bewust is van mijn passie en ook de mogelijkheden ziet waar ik het kan inzetten!
Via google zag ik door de bomen het bos niet meer. Allerlei grote opleidingsinstituten bieden de meest uitgebreide, veelal klassikale, opleidingen aan. Na nog wat speuren kwam ik op de site van Moniek uit. Alleen de site sprak me al enorm aan, lekker fris en niet zo schreeuwerig zoals veel andere sites. Ik besloot Moniek meteen te bellen en na een super leuk telefoongesprek had ik meteen zin om te starten. Doordat Moniek mij de juiste vragen stelde, kon ze een hele goede inschatting maken van mijn leerwensen. Wat volgde was een op maat gemaakte cursus van 3 dagen bij mij thuis! Hoe luxe wik je het hebben? Moniek is duidelijk in haar uitleg, in haar verwachtingen en houdt goed het overzicht. Daarnaast een ontzettend fijn mens om 3 dagen les van te krijgen 😊 Kortom Moniek,,,ik zie een vervolg wel zitten!"
------------------------------------------------------------------
CURSUS PHOTOSHOP OMGEZET IN SCREENSHOTS VOOR ZORGINSTELLING VAN BRABANTZORG.

Ik heb afgelopen maanden een basiscursus Photoshop gegeven aan Dian Langewouters,
Creatief Therapeut van Dijkstaete, een zorginstelling van Brabant Zorg in Schaijk.
Zij werkt daar met mensen die lijden aan het syndroom van Korsakov.
Dian begeleidt verschillende bewoners in fotografie in het kader van het zelf ontwikkelde programma KUNST in•ZICHT. Dit biedt de bewoners structuur, een zinvolle bezigheid middels creatieve activiteiten.  Nu kan ze dit pakket uitbreiden door ook fotobewerking aan te bieden met het programma Photoshop.
Wij zijn samen weken bezig geweest om mijn cursus Photoshop in stap-voor-stap-screenshots om te zetten en zo geschikt te maken voor deze doelgroep. Dit is een mooi boekwerk geworden!

Erg leuk en leerzaam om op een hele andere manier mijn grafische cursussen in te zetten. Ook mede door mijn vroegere creatief therapeut-(Jelburg-)achtergrond  en mijn warme affiniteit voor de ‘zorg- doelgroep’, vind ik het erg leuk om dit te combineren met mijn grafische kennis en vaardigheden. Door Dian heb ik ontdekt dat ook juist bij deze mensen met een beperking, het kennismaken met Photoshop interesses en mogelijkheden van clienten flink uitgebreid kunnen worden. Dian, Dijkstaete en ik gaan dan ook op termijn bespreken hoe we dit verder kunnen uitbreiden binnen BrabantZorg.
------------------------------------------------------------------------------
Dag 1 van de DTP-basiscursus Grafisch Ontwerp gegeven aan Janssen de Jong (Bouw, Projectontwikkeling, Hercuton). https://goo.gl/BCUCvu   6 Medewerkers, werkzaam in de Marketing Communicatie en Ontwerp, krijgen in 3 dagen de basis van de programma's Adobe Photoshop en InDesign, zoveel mogelijk op maat; aangepast aan de leerwensen van de cursisten. Kijk voor meer info op: www.moniekpeijnenburg.nl

----------------------------------------------------------------------------------
Ik kreeg de vraag op mijn mail, via de website: “Ik ben momenteel werkzaam als Communicatie en Training Specialist bij Medtronic in Heerlen en dan specifiek voor Medtronic IT (EMEA-regio). Ik hou me vooral bezig met interne communicatie, newsletters, employee-interviews, presentaties naar onze business,  trainingsmateriaal m.b.t. onze IT-systemen, project- / change-communicatie, etc. Ik zou heel graag wat meer willen leren op het gebied van DTP, zodat we onze interne communicatieproducten kunnen  verbeteren en optimaliseren. Mar ik wil ik ook graag nieuwe dingen op me nemen, zoals het maken van posters en ook infographics. Op jouw website viel mijn oog dan ook meteen op de Basiscursus Grafisch Ontwerp (4 dagen), met een focus op zowel Photoshop, Indesign en Illustrator. Wanneer zou dit zo snel mogelijk kunnen? Is 1-op-1 cursus op onze Medtronic locatie mogelijk? Ik hoor graag wat je ervan denkt en hoe je de training zou inrichten!”  We hebben er nu 3 dagen opzitten,  er is nog een collega bijgekomen, fijn bedrijf, enthousiaste cursisten, het is een hele doelgerichte, specifiek op hun leerwensen, ingerichte cursus geworden!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Via mijn website kwam de vraag: "Ik heb een lingeriewinkel en alle publiciteitsuitingen zoals advertenties, flyers, facebookbanners, zou ik het liefst zélf willen doen, op een professionele manier, kan jij mij dat leren?" Met Monique Beemer van Martinique Lingerie uit Budel ben ik 2 dagen lang aan het werk gegaan met de programma's Photoshop en InDesign. Leuke cursus, goed gelukt!
--------------------------------------------------------------------
Incompanytraining DTP / grafische cursussen op maat
Published:

Incompanytraining DTP / grafische cursussen op maat

Voorbeelden van verschillende incompanytrainingen die ik heb gegeven, bij uiteenlopende bedrijven, 1-op-1 of aan een team collega's. Variërend va Read More

Published:

Creative Fields