" “Black Box” je grupna izložba / kolektivna instalacija 100 umetničkih radova realizovanih na zadatom formatu  crnih kutija, dimenzija 60x60x60 cm, raspoređenih na različitim lokacijama u Savamali.
U skladu sa temom Mikser festival „neizdrž”, „Black Box“ se bavi osećanjem teskobe i ograničenja, uzrokovanim nemogućnošću pojedinca da se adekvatno izrazi unutar svoje porodice, zajednice, kolektiva,  akademske sredine, profesionalnog okruženja, javnosti, države. Svaka crna kutija je poslužila kao prostor intimne sfere umetnika i njegove reakcije na stvarnost i svet koji ga okružuje.
Svođenje na ograničen prostor za intervenciju  može da se poistoveti  sa vremenom u kojem umetnici žive i stvaraju, i u kojem, bez obzira na skučenost u fizičkom i metaforičkom smislu, uspevaju da izraze sebe putem umetnosti."
Sa sajta Mikser festivala
Ovaj rad bi se bavio temom intime i umetnikovog ličnog prostora. Umetnici, kao i svi ljudi, mogu biti različiti: introvertni, ekstrovertni, komforni kada stvaraju u javnosti ili pak težiti tome da se osame kada rade. Ja lično spadam u ovu drugu, povučeniju, grupu. Moji radovi odražavaju moje emocije i ja volim da stvaram nasamo i u tišini. Problem sa time je što taj rad, da bi komunicirao, mora izaći iz te osame u prostor, među ljude. To kod mene proizvodi jedan osećaj teskobe i nelagode. Ja stvaram jer osećam potrebu, ali isto tako imam želju i da to dotakne i druge ljude. Time sam prinuđena da ih pustim jako blizu u svoj lični prostor, što meni nije komforno. Taj dualizam u meni stvara određene frustracije...
Ovo bih predstavila tako što bih u kutiji napravila scenu ateljea-sobe u kojoj radim, a na kutiji izrezala dva otvora: jedan odmah uočljiv i na vrhu kutije, ali dovoljno mali da kada posmatrači se približe da kroz njega gledaju zaklone svo svetlo i rad unutra se ne vidi (rad se "povlači" pred upadom u pokušaju da mrakom održi intimu, mali otvor predstavlja minimalno otvaranje umetnika ka svetu); drugi otvor bi bio veći i puštao svetlo unutra kada se kroz njega gleda, ali bi zahtevao da gledaoci povuku ručkicu i otvore ga, time vrlo svesno i agresivno narušavajući intimu malog umetnika-lutke koji stvara unutar kutije.
Pogled kroz gornji otvor / View from the opening at the top of the box
Umetnik odozgo / Artist from the top
Glavni otvor / Main opening
Kutija od spreda / Front of the box
Unutrašnjost kutije / Inside of the box
Ja sa kutijom / Me with my box :D
Interakcija sa kutijom / Interacting with the box
BlackBox 2015
6
141
0
Published:

BlackBox 2015

I draw.

6
141
0
Published: