Het vernieuwde logo kan in dertien verschillende kleuren worden gebruikt en is meer een merklabel geworden. Veel makkelijker dan het oude logo kan het nu op verschillende manieren worden gebruikt in combinatie met fotografie, op verpakkingen en op producten.
 
Ook de fotografiestijl van HEMA heeft een volledige gedaanteverwisseling ondergaan. In plaats van geposeerde HEMA-modellen tegen een witte achtergrond, is voor de nieuwe stijl de kleurrijkheid en spontaniteit van Lomo-fotografie als uitgangspunt genomen. Daardoor ontstaat een levensechtheid die beter past bij HEMA van nù. De fotografiestijl is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het reclamebureau Doom & Dickson.
 
Verder is er voor de huisstijl een bijzonder simpel stramien ontwikkeld, dat bijna overal op kan worden toegepast en eenheid brengt in de duizenden communicatie-uitingen van HEMA. Daarmee is de nieuwe huisstijl zelf ook een voorbeeld van HEMA’s kernpositionering: ‘bijzondere eenvoud’. HEMA werd in november 2008 door het publiek uitgeroepen tot Beste Winkelketen van Nederland.
 
Veelkleurig logo
 
Het nieuwe logo van de HEMA staat in een vierkant vlak. Het logo kan hierdoor op elke ondergrond worden geplaatst zonder zijn leesbaarheid te verliezen. HEMA heeft een sterke reputatie als het gaat om het gebruik van kleur en kan dus als geen ander haar merk in verschillende kleuren laten verschijnen. Er zijn daarom 12 krachtige kleuren geselecteerd waarin het logo kan worden gebruikt. Door de sterke labelfunctie kan het logo eenvoudig geïntegreerd worden in diverse communicatie-uitingen.
Typografie
 
Binnen de nieuwe identiteit wordt gebruik gemaakt van één font in drie gewichten. Om een ronder en vriendelijker tekstbeeld te krijgen is het gebruik van beginkapitalen beperkt tot lopende teksten, namen en maten.
Hema
29
602
0
Published:

Hema

New HEMA: richly colourful and true to life!
29
602
0
Published: