HEMSIDA FÖR SUNIL MUNSHI
BESÖK HEMSIDA: sunilmunshi.com
 
Sunil Munshi är från början skådespelare. Efter teaterhögskolan i Göteborg medverkande han i ett flertal uppsättningar på Backa teater, i ledning av Eva Bergman, på Göteborgs Stadsteater och i TV-serien Sjätte dagen. 2001 flyttade Sunil hem till Stockholm och växlade mellan Dramaten och Stockholms stadsteater.

Sunil har medverkat i ett antal film- och TV produktioner bla Vingar av glas, Livet i 8 bitar, Bror och Syster, Förortsungar, Tusenbröder och Stig Larssons Milleniumtriologi.

Våren 2010 gjorde Sunil ett starkt avtryck med regidebuten Negerns och hundarnas kamp av Bernard-Marie Koltés, på Teater Giljotin. Detta blev starten för hans regikarriär. Sedan dess har han hunnit regissera flera produktioner, bl.a. publik – och kritikersuccéerna Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva för Dramaten. En förställning som spelats för utsålda hus 2012, 2013, 2014 och hade sin fjärde nypremiär 8 november 2014, på Dramatens lilla scen. Spelades under våren 2015. Vem är rädd för Virginia Woolf? som nominerades till teaterbiennalen 2015, och författarinnan Elsie Johanssons dramatikerdebut Hjärterhus – båda för Uppsala stadsteater.

Hösten 2012 debuterade Sunil även som dramatiker med Lady Huttons älskare, även den för Uppsala stadsteater.
Under våren filmar Sunil, som skådespelare, i filmen Surprise av Kristina Humle.
Till hösten har han Sverigepremiär med pjäsen Diktatorsfruar av den tyska dramatikern Theresia Walser för Uppsala Stadsteater.

 
HEMSIDA FÖR SUNIL MUNSHI
0
190
0
Published:

HEMSIDA FÖR SUNIL MUNSHI

Hemsida för regissören, scenografen, skådespelaren och musikern Sunil Munshi. 2012 debuterade Sunil även som dramatiker. Samma år regisserade han Read More
0
190
0
Published:

Tools

Creative Fields