Jewel Box Residence, Switzerland
The Villa is a mixed material structure utilizing recycled concrete, steel and wood as primary structural systems. The outer shell quickly became a multi faceted garden over a concrete structure.  Partially opening itself up and revealing the primary body.  We wanted something heavy but contradictory, suspended, creating a tension and through that tension an inherent calm. The primary body became a suspended core-ten box, being revealed in certain parts and covered by the shell structure in others. We imagined that this outer shell is a box that is in the process of being opened, hence the outward leaning eastern wall, and the suspended piece of metal became a jewel that is revealed as the box opens up.  This notion has given the name to the villa: Villa Jewel box
Jewel Box Residence, Switzerland
5
199
0
Published:

Jewel Box Residence, Switzerland

Location: Lausanne, Switzerland Total Area: 299.19 sqm Project Date: 2011 - 2014
5
199
0
Published:

Creative Fields