Imatge gràfica Festes de Santa Tecla 2014
(Cat) Cartell guanyador de l'edició del concurs d’imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2014. 
(Esp) Cartel ganador de la edición del concurso de imagen gráfica de las fiestas de Santa Tecla 2014. 
 
El cartell té com a motiu principal el Lleó: figura del bestiari i del seguici popular, senyal de distinció de la ciutat de Tarragona, juntament amb l’Àliga.
 
Vol representar Tarragona mitjançant un dels seus símbols més identificable: la bandera. En concret, els quatre variats ondats de gules en pal propis de l’escut de la ciutat de Tarragona i que representen la senyoria reial de la ciutat durant l’Edat Mitjana. És per això, que al disseny, la corona del Lleó s’ha transformat en la bandera de la ciutat.
 
I per reforçar diversos aspectes com la història de la ciutat, la importància de les Festes de Santa Tecla i fer brillar la figura del Lleó i, en conseqüència, la ciutat de Tarragona, aquesta figura del bestiari s’ha ubicat sobre d’un pedestal. Aquest és el lloc que mereixen aquestes festes reconegudes pel Govern de Catalunya com a festa patrimonial d’interès nacional”.
 
Per altra banda, l’estil de la figura del Lleó, protagonista del cartell, és la síntesi gràfica, que breument podem definir com la simplificació de formes, colors i composició, en aquest cas, una composició completament simètrica. Aquesta elecció permet fer una il·lustració més genèrica i oberta a tots els públics d’edats diverses que fan possible aquestes festes.
 
El treball suau de la línia de la il·lustració genera una forta semblança amb la tipografia arrodonida seleccionada i això permet una convivència natural entre la il·lustració i la tipografia.
 
Per finalitzar, els colors del cartell representen la calidesa de les festes, l’agradable  temperatura mediterrània de la ciutat, etc. Aquests parteixen dels colors originals de la figura del Lleó acompanyats d’un camp de colors de fons, un color beix o safari, que reforcen aquesta calidesa intrínseca en un cartell emblema de festes i alegries.
Imatge gràfica Festes de Santa Tecla 2014
17
128
1
Published:

Imatge gràfica Festes de Santa Tecla 2014

(Cat) Imatge gràfica de les festes de Santa Tecla 2014. (Esp) Imagen gráfica de las fiestas de Santa Tecla 2014.
17
128
1
Published: