object  / Education Center Patent Co.
program / business and education, with accommodation facility
location / Crvenka, Serbia
area / 1.672m2
investor / Patent Co., Serbia
year / 2015.
project type / detailed design
authors / Alter Ego Architects
team / Marko Lazić, Diko Lazić, Predrag Vujanovic, Krsto Radovanovic, in cooperation with Abramović Engineering
 
The project of Education Center Patent Co was designed to meet the client's needs for space for training and accomodation of students (course participants). The building is located within the industrial complex in Crvenka, Serbia and will represent a new company's headquarters.
The brief from the client was to design a facility which would accommodate various functions: education, administration, hospitality (hostel and restaurant), as well as the entrance lobby, which connects all the spaces. The primary function of the facility is to maintain courses, where trainees could become acquainted with the work of the company. In addition to the auditorium for theoretical classes and conferences, facility also contains an expo hall, where the course participants and visitors of the company may be familiar with the latest equipment for the production of animal feed and feed additives. Apart from the educational, complex also contains accommodation part (hostel) with living room, kitchen and inner courtyard, thus allowing longer stays of the trainees, with all necessary features.
This functional division affected the architectural design of the building: the complex is composed of five units, mutually physically connected but formally clearly defined. Each functional unit is one lamella ("house"), and their formation and spatial distribution was created as a contemporary interpretation of a traditional Vojvodina farm. Jagged form of the object is obtained by "shearing" of the spatial elements, thus allowing the creation of different interspaces and the integration of the building with the environment, as well as opening various perspectives. In the nearby there is a forested area with a corrals for horses, and an artificial lake is planned to be built. All this affected the orientation of the building and its opening to the surrounding area.
 
The building fits into the local context also by applying traditional local materials, such as bricks and roof tiles. On the other hand, large glass surfaces with steel elements meet the functional and aesthetic needs of modern office and educational space. The façade is divided into two parts: the ground floor (dark brick) and second floor (white brick). All the windows and doors are accented with wooden frame elements.
The building is designed to meet all the criteria of energy efficiency. Also, the arrangement of single units in a row allows the phased construction, which was one of the demands of the client.
Education Center Patent Co.
28
504
0
Published:

Education Center Patent Co.

The project of Education Center Patent Co was designed to meet the client's needs for space for training and accomodation of students (course par Read More
28
504
0
Published:

Creative Fields