A megrendelő a Semmelweis Egyetem berkein belül működő Kardiovaszkuláris Képalkotó Kutatócsoport. A projekt weboldala: www.cirg.hu
Első verzió
A kardiovaszkuláris képalkotás lényeges eleme a vizualizáció, ezért az arculat szimbolikája a projektív geometrián nyugszik. Először egy kétszer csavart Möbius-szalaggal kísérleteztünk. Mivel az elv működött, így csak a modellen kellett finomítani.
Kísérlet a megvilágítási szögekkel
Az első verzió vektorizálása

Végleges verzió
A logó alapja végül egy egyszer csavart Möbius-szalag lett, melynek csak egyetlen oldala és egyetlen éle van. Különféle szögből megvilágítva a Möbius-szalag más-más alakzatot vetít a projektív képsíkban árnyék formájában. Ha az árnyékot is Möbius-szalagként ábrázoljuk, a projekció reverzibilis, vagyis nem tudjuk eldönteni, melyik a kiinduló alakzat és melyik a vetített. Ez jól jelképezi a képalkotó diagnosztika kihívásait.


Kutatási területek emblémái
A három fő kutatási terület emblémája a főlogóból lett származtatva. A megjelenés egységes, de mégis jól elkülöníthető.

Arányrendszer
Az embléma arányrendszere egy fí szorzójú rekurzív sorozatra épül, ezáltal az aranymetszés számos ponton megjelenik az emblémában: a szimbólum és tipográfia közötti távolságban, a szövegtávolságokban, a logó körüli üres zónákban. A teljes segédvonal-rendszer az aranymetszésre lett felépítve.

Logó alkalmazása

Responsive weboldal
A cirg.hu egy 5 töréspontos responsive oldal, ami ergonomikusan illeszkedik a mobiltól a széles monitorokig minden mérethez.
CIRG
8
300
1
Published:

CIRG

Egy világszínvonalú, hosszútávú kardiológiai kutatás projektjéhez készítettünk arculatot.
8
300
1
Published: