• Add to Collection
  • About

    About

    Een omslag voor het "Handboek Drukwerk"
    Published:
Met onze klas, Grafisch Ontwerp 2, maken we een boek waarbij alle druktechnieken helder uitgelegd worden, hoe ze werken, wat ze doen en wat de voordelen en nadelen zijn. Om een goed beeld te geven van de verschillen is in ieder katern óver die druktechniek ook mét die zelfde techniek gedrukt. Om dit Hand-Boek Druk-Werk compleet te maken is ook nog gebruik gemaakt van verschillende papiersoorten..Aan iedereen de taak om een omslag te ontwerpen. Allereerst vond ik de titel geweldig. De woorden Hand, Boek, Druk en Werk vormen een deel van een samengesteld woord en blijven in nieuwe combinaties gerelateerd aan de inhoud: HandBoek, DrukWerk, BoekDruk, Handwerk, Boekwerk.. 

Door de vier woorden los van elkaar te plaatsen blijven alle mogelijkheden open. Dit nodigt uit tot het maken van eigen interpretaties. 

Hieronder een aantal ideeën en voorstellen.

Vervolgens heb ik het idee uitgewerkt om de oplage en het aantal gedrukte pagina’s in het ontwerp te verwerken. Hierdoor wordt tevens duidelijk hoe één boek (ondanks dat deze in oplage gedrukt is) nog steeds uniek kan blijven. Om de uniciteit praktisch te kunnen maken heb ik voorgesteld om een dergelijke illustratie als hierboven op een grote zeef te plaatsen. Bij het fijnsnijden op Boekformaat wordt elke omslag qua layout nét even anders. (zie ook hieronder)
Ook hierin komt het idee om de titel vaker neer te zetten terug, waardoor elke omslag een unieke compositie krijgt. Elke kleur staat voor 'n druktechniek die door uitgestanste "duimen"weer terugkomt in het boekwerk.