user's avatar
Woningbouw Nieuw Meerten 2, deelgebied A Lienden
Architecture
Woningbouw Nieuw Meerten 2 Lienden, deel A
(in dienst van AGS Architekten & Planners Arnhem BV)
Voor de woningbouwvereniging in Lienden, Stichting Woningbeheer Betuwe (SWB), heeft Roy van Mechelen deze 11 woningen ontworpen. De verschillende woningtypologieën aan deze doorgaande weg mochten vanuit het beeldkwaliteitsplan (BKP) niet te nadrukkelijk afleesbaar zijn aan de gevel. Wij hebben daarom gekozen om de groep kozijnen die bij de 5 eengezinswoningen (sociale huur) voorkomen, ook bij de HAT-eenheden toe te passen. De strakke ritmiek van (zolder-)bloemkozijnen zorgt daarbij ook voor meer eenheid. Een nette beëindiging van het metselwerk t.p.v. de dakrand vinden wij voorwaardelijk, als de kap niet zichtbaar mag zijn van het BKP.

Door de schuin oplopende daklijn, gaat het gebouw de dialoog aan met de ernaast en ertegenover gelegen appartementengebouwen.

Subtiele verschillen in de kleur van het metselwerk en de net iets terugliggende metselwerk vlakken, maken dat het gebouw zijn kracht als blok behoudt. De diepe negges, waardoor de kozijnen dieper in het metselwerk liggen, zorgen ervoor dat de krachtige ritmiek versterkt wordt. Ook langs het gebouw kijkend, blijft er daardoor een bewegelijk beeld bestaan.   

Opdrachtgever: SWB Lienden
Woningbouw Nieuw Meerten 2, deelgebied A Lienden
22
573
0
Published:
user's avatar
Roy van Mechelen M. Arch.

Woningbouw Nieuw Meerten 2, deelgebied A Lienden

.
22
573
0
Published:

Creative Fields