• Add to Collection
  • About

    About

    De NVTG is een beroepsvereniging voor professionals werkzaam in de internationale gezondheidszorg. Mevrouw VANMULKEN ontwerpt de jaarlijkse cong… Read More
    De NVTG is een beroepsvereniging voor professionals werkzaam in de internationale gezondheidszorg. Mevrouw VANMULKEN ontwerpt de jaarlijkse congresfolder en het vakblad (Medicus Tropicus) dat 4 keer per jaar wordt uitgegeven. Coverfoto's: Hanneke de Vries Read Less
    Published:
Medicus Tropicus Bulletin
De NVTG is een beroepsvereniging voor tropenartsen en medisch personeel in ontwikkelingslanden. Ze organiseert congressen en symposia en stimuleert onderzoek en onderwijs over medische zorg in 'de derde wereld'. De NVTG is ook mede-uitvoerder van de opleiding tot Arts Internationale Gezondheidszorg. Je kunt lid worden van de vereniging als je tropische geneeskunde studeert of als je werkt als arts of paramedicus in de tropen.

De NVTG geeft 4x per jaar het vakblad Medicus Tropicus uit. Hierin staan artikelen over werken in de tropen, medische onderwerpen en interessant verenigingsnieuws.

Mevrouw van Mulken restylde het vakblad in 2013 (en verzorgt sindsdien de vormgeving en opmaak). De NVTG wilde een modern en kleurrijk tijdschrift, met toegankeljke vormgeving dat een groter en jong(er) publiek aanspreekt. 

De mooie coverfoto's zijn van Hanneke de Vries (hannekedevries.nl).