• Add to Collection
  • About

    About

    Op docentenaanzet.nl vindt een taaldocent alles over taalontwikkelend lesgeven. Waarom, wanneer en hoe? Samen met Fouke Jansen (projectleiding) … Read More
    Op docentenaanzet.nl vindt een taaldocent alles over taalontwikkelend lesgeven. Waarom, wanneer en hoe? Samen met Fouke Jansen (projectleiding) en potatoDie (webontwikkeling). Read Less
    Published:
Taal en vakonderwijs
Dat pubers geen boeken meer lezen is bekend. Ook is bekend dat hun taalvaardigheid daar onder lijdt. Daarom is er taalontwikkelend lesgeven bedacht. Dat is lesgeven over (bijvoorbeeld) aardrijkskunde, met extra aandacht voor taal. Maar hoe doe je dat als je iedere dag een paar honderd pubers voor je neus hebt zitten? Op de website Docentenaanzet.nl kunnen vakdocenten tips en tools uitwisselen over taalontwikkelend lesgeven. Van vakdocenten voor vakdocenten. 

Docenten met een goede methode kunnen die methode uploaden en delen met vakgenoten. Zo is Docentenaanzet.nl een verzamelplek en inspiratiebron voor goede ideeën.

Mevrouw van Mulken heeft het ontwerp van de site gemaakt in samenwerking met Fouke Janssen (Taal & Educatie en tevens opdrachtgever namens Stichting Levende Talen). De techniek deed potatoDie.nl.