Σύμβολα Μεσογειακών Αγώνων Βόλου
Μελέτη και Σχεδιασμός Συμβόλων Μεσογειακών Αγώνων Βόλου 2013
Symbols of the Mediterranean Games, Volos 2013

Σχεδιασμός Συμβόλων Αγωνισμάτων
Η εργασία αναφέρεται στο σχεδιασμό και την εφαρμογή συμβόλων, που αφορούν τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις των Μεσογειακών Αγώνων που θα γίνονταν στο Βόλο το 2013. Σκοπός του σχεδιασμού είναι να δείξει στο σύνολο των συμμετεχόντων αλλά και των επισκεπτών των Αγώνων, τις αξίες τους, συμβάλλοντας στη μετάδοση των μηνυμάτων και αναδεικνύοντας τα ιδανικά των Μεσογειακών Αγώνων.

Kάθε σύμβολο, απότελεί ένα μέσο επικοινωνίας μεταξύ των διαφόρων λαών, μία δίοδο ώστε να γίνει ευκολότερος ο τρόπος επικοινωνίας μεταξύ των ανθρώπων που προέρχονται από διαφορετικές χώρες, διαφορετικούς πολιτισμούς, διαφορετικές θρησκείες, διαφορετική παιδεία, διαφορετικές ηλικίες, διαφορετικά πολιτιστικά υπόβαθρα. Ο σχεδιασμός τους, εκτός από το ότι πρέπει να είναι ευανάγνωστος και χωρίς δυσκολίες, πρέπει να αντικατοπτρίζει τον πολιτισμό της κάθε χώρας που τους φιλοξενούν. Σκοπός είναι τα σύμβολα αυτά να είναι αντικειμενικά και απρόσωπα, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανή παρερμηνεία ή απόδοση περισσότερων νοημάτων.

Το θέμα που επιλέχθηκε είναι ο αθλητισμός, μελετώντας έξι επιμέρος αθλήματα.

Ο τρόπος απεικόνισης των αθλημάτων, βασίστηκε στην έννοια της μονοκονδυλιάς (μια συνεχόμενη γραμμή). Κάθε σύμβολο αποτελείται από μια ανθρώπινη φιγούρα, υποδηλώνοντας μια χαρακτηριστική κίνηση του αθλητή στο εκάστοτε άθλημα, και το μέσο το οποίο χρησιμοποιείται σε αυτό.
Ο χρωματικός συνδυασμός που χρησιμοποιείται είναι το λευκό και το μαύρο και μόνο στις εφαρμογές των συμβόλων, υπάρχει η διχρωμία του λογοτύπου.
Ποδηλασία
Άρση Βαρών
Ιππασία
Καλαθοσφαίριση (Μπάσκετ)
Γκολφ
Πετοσφαίριση (Βόλλεϋ)
Εφαρμογές των συμβόλων
Σύμβολα Μεσογειακών Αγώνων Βόλου
1
105
0
Published:

Σύμβολα Μεσογειακών Αγώνων Βόλου

Μεσογειακοί Αγώνες Βόλου 2013
1
105
0
Published:

Creative Fields