σχεδιασμός site εκδόσεων "Ίκαρος"
Σχεδιασμός Διαδικτυακού Τόπου Εκδόσεων Ίκαρος
Η συγκεκριμένη ακαδημαϊκή εργασία, αναφέρεται στο σχεδιασμό του διαδικτυακού τόπου των εκδόσεων Ίκαρος. Ζητούμενα ήταν ο επανασχεδιασμός του τυπογραφικού μέρους του λογοτύπου, με χρωματικές προτάσεις, ο σχεδιασμός του γραφικού περιβάλλοντος της Αρχικής Οθόνης, με το μενού επιλογών, μιας Στατικής Οθόνης, μιας Δυναμικής Οθόνης και μιας Οθόνης Παρουσίασης Τίτλου.

Ο εκδοτικός οίκος «Ίκαρος» ιδρύθηκε το 1943 από τον Νίκο Καρύδη, τονΑλέκο Πατσιφά και τον Μάριο Πλωρίτη. Από την πρώτη στιγμή, ο «Ίκαρος» ήταν πρωτοπόρος και για τη θεματολογίακαι για την αισθητική των εκδόσεών του. Με διορατικότητα, τόλμη και επιμονήυποστήριξε νέους ποιητές και πεζογράφους, εκπροσώπους του υπερρεαλιστικούκινήματος στα πρώτα του βήματα στην Ελλάδα και παρουσίασε εκδόσεις πρωτοπόρεςγια την εποχή. Σήμερα, είναι ο αποκλειστικός εκδότης του έργου των δύοτιμημένων με το βραβείο Nobel Λογοτεχνίας Ελλήνων ποιητών Γιώργου Σεφέρη (1963)και Οδυσσέα Ελύτη (1979), καθώς και του Νίκου Εγγονόπουλου, του ΆγγελουΣικελιανού, του Τ.Κ. Παπατσώνη, της Μάτσης Χατζηλαζάρου του Νίκου Καρούζου, τηςΚικής Δημουλά.

Η παράδοση και ιστορική διαδρομήτου συγκεκριμένου οίκου, καθώς και οι συγγραφείς και ποιητές που εκπροσωπεί ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που έπρεπε να ληφθούν σοβαρά υπ' όψιν για το σχεδιασμό του ιστοτόπου.
 
Επανασχεδιαμσός Λογοτύπου
Αρχική Οθόνη εκδόσεων Ίκαρος
η οθόνη παρουσιάζεται με τέσσερις διαφορετικές εικόνες φόντου διότι, μετά από ορισμένη χρονική διάρκεια, ανανεώνεται το φόντο και ταυτόχρονα οι τίτλοι και οι εικόνες των βιβλίων.
Στατική Οθόνη
"Ιστορικό"

Δυναμική Οθόνη με επιλογές αναζήτησης 
"Νέοι Τίτλοι"

Οθόνη παρουσίασης τίτλου
σχεδιασμός site εκδόσεων "Ίκαρος"
0
101
0
Published:

σχεδιασμός site εκδόσεων "Ίκαρος"

Σχεδιασμός Διαδικτυακού Τόπου εκδόσεων Ίκαρος
0
101
0
Published:

Creative Fields