Blåvitts förspel inför hemmamatcherna mot Elfsborg brukar föregås av att Blåvitt på ett eller annat sätt skojar med Boråsarna om deras bondska härkomst. Så även i år. Men vi valde att vända på steken. Istället för att Blåvitt talar om för Elfsborg och Göteborgspubliken att "bönnerna" från Borås kommer på besök,  tyckte vi att det vore kul om de själva sa det och drog Boråspublik till Blåvitts hemmamatch. Alltså rekvirerade vi en gammal lastbil, fyllde den med hö, fäste passande bonniga dekaler på den och lät en äkta bonde köra omkring den i Borås några timmar dagarna före match. Allt till det medhavda ljudet av Bröderna Djups klassiker "Vi bor på landet".
 
Väl parkerad rakt framför stadshuset i Borås spreds ryktet på sociala medier och såväl GT som Boråstidningen kom på besök. Och en hel del extra boråsare kom till matchen också. Liksom göteborgare som skrattat åt tilltaget i media.
 
"Vi bor på landet", om ni nu lyckats förtränga den dängan från 1980.
- See more at: http://dearfriends.se/cases/blavitt-elfsborg/#sthash.QvrpJzD6.dpuf
IFK Göteborg vs Elfsborg – Bondehånet
1
44
0
Published:

IFK Göteborg vs Elfsborg – Bondehånet

Blåvitts förspel inför hemmamatcherna mot Elfsborg brukar föregås av att Blåvitt på ett eller annat sätt skojar med Boråsarna om deras bondska hä Read More
1
44
0
Published:

Creative Fields