Σχεδιασμός Βιβλίου Χαϊκού / Haiku Book
Σχεδιασμός Βιβλίου Ιαπωνικής ποίησης (Χαϊκού)
Οπτικοακουστική παρουσίαση του βιβλίου

Japanese Poetry (Haiku)
Ο σχεδιασμός του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια ακαδημαϊκής εργασίας. Το ζητούμενο της εργασίας ήταν ο σχεδιασμός ενός λογοτεχνικού βιβλίου που αναφέρεται στη γιαπωνέζική ποίηση καθώς και η εικονογράφησή του, αλλά και η παρουσίασή του με οπτικοακουστικά μέσα.

Το Χαϊκού (Haiku) είναι μια ιαπωνική ποιητική φόρμα, διαδεδομένη σε ολόκληρο τον κόσμο. Αποτελείται από τρεις ομάδες των 5-7-5 συλλαβών.

Ο σχεδιασμός του βιβλίου έχει βασιστεί στα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα χαϊκού˙ την αφαίρεση, τη λιτότητα και τη γαλήνη. Στην τεχνική που χρησιμοποιείται στην εικονογράφηση του βιβλίου χρησιμοποιούνται στοιχεία της ιαπωνικής τέχνης και γραφής. Γίνεται αποκλειστική χρήση του μαύρου και διάφορων τόνων του γκρι, πάνω σε λευκό χαρτί, και κόκκινο μελάνι που παραπέμπει στο κόκκινο χρώμα, χαρακτηριστικό της ιαπωνικής σημαίας. Η αρίθμηση παρουσιάζεται τόσο με τους λατινικούς αριθμούς όσο και με ιαπωνική αρίθμηση, σύμφωνα με τη μέθοδο Κάντζι.
Το φορμάτ του βιβλίου είναι μακρόστενο (42cm x 14.85cm) και η επιλογή του βασίστηκε στην ιδιαιτερότητα της ιαπωνικής διακόσμησης με τη χρήση των μακρόστενων παραβάν.

Τέλος, στο βιβλίο βρίσκονται ενσωματωμένα τρία βασικά χαρακτηριστικά της ιαπωνικής γραφής˙ οι χαρακτήρες γράφονται από πάνω προς τα κάτω, οι στήλες στοιχειοθετούνται από τα δεξιά προς τα αριστερά και το εξώφυλλο βρίσκεται στη "λάθος" για εμάς πλευρά.


An academy project about a book of japanese poetry, Haiku.

Book's design is based on the basic characteristics of haiku; removal, frugality and calm. For the illustration are used only blacks, greys and some red details an a white piece of paper, according to the flag of Japan. The page numbers are written with latin numbers but also with numbers in Katzi method.
The format of the book is 42cm*14.85cm and this choise made in order to refer to the japanese screens.

Αφίσα παρουσίασης βιβλίου
Πρόσκληση παρουσίασης ββλίου
Σχεδιασμός Βιβλίου Χαϊκού / Haiku Book
6
268
0
Published:

Σχεδιασμός Βιβλίου Χαϊκού / Haiku Book

Σχεδιασμός Λογοτεχνικού Βιβλίου
6
268
0
Published:

Creative Fields