Jeroen van Lente's profile
Grip op lezen - boekomslagen - bookcovers
‘Grip op lezen’, een kleurrijke familie
‘grip op lezen’, a colourfull family on  bookcovers
Kinderen zijn heel wat gewend. Zeker ook die in de leeftijd van zo’n 8 tot 12 jaar. Verras ze maar eens! Uitgeverij Malmberg komt met een nieuwe methode Begrijpend lezen voor de basisschool. Ik had de eer om het logo en de omslagen voor al de uitgaven van deze vernieuwende methode te mogen ontwerpen. 
Tijdens de uitgebreide schetsfase zocht ik naar de juiste letter voor het logo. Al snel werd mij duidelijk dat een vriendelijke, ronde en ook moderne letter een goede keuze zou zijn. Uiteindelijk is het de Miso (ontwerp: Mårten Nettelbladt, 2008) geworden. Een helder, niet alledaags en heel toegankelijk lettertype. 
Vervolgens heb ik op de boekomslagen een wereld gecreëerd die zowel refereert aan de werkelijkheid als aan iets imaginairs. Met de eerste letter van grip als basis ben ik wezens gaan ‘vormen’. Allerlei dieren ontstonden onder mijn handen en kwamen tot leven. De g bleek lijven, armen, nekken en tentakels in zich te hebben. Een vrijwel onuitputtelijke bron. Onder andere een insectachtig beest, een olifant en een octopus sieren nu de omslagen. Allen hebben zij grip op lezen en grip op de kinderen. Een feest om mee te werken!

Bekijk de omslagen hieronder!

Logo, Boekomslagen, Schutbladen, etc.
• Groep 4 t/m 8
• Opdrachtgever: Uitgeverij Malmberg, Den Bosch
• Omslagen voor Leesboeken, Werkboeken, Toetsboeken, map met Handleiding, katernen in handleidingmap.
• Schutbladen voor de Leesboeken en voor de map met Handleiding.
• Zogenaamde Blokopeners, een aankondiging van een nieuw blok, een nieuw hoofdstuk.
• Titelpagina’s
• Inhoudsopgaven
Grip op lezen - boekomslagen - bookcovers
Published:

Grip op lezen - boekomslagen - bookcovers

Logo, Bookcovers, illustrations

Published: