• Add to Collection
  • Tools Used
  • About

    About

    Het Ministerie van Defensie heeft een aantal werknemers die naast hun werkzaamheden voor Defensie op Olympisch niveau sport beoefenen. Webbureau … Read More
    Het Ministerie van Defensie heeft een aantal werknemers die naast hun werkzaamheden voor Defensie op Olympisch niveau sport beoefenen. Webbureau Tam Tam, waar Michiel Nagtegaal in 2005 als Senior Designer werkte, werd door Defensie gevraagd een website rondom deze Olympische werknemers te ontwikkelen. Op deze manier werd het mogelijk om de positieve uitstraling die Olympische sportprestaties hebben, te koppelen aan een baan bij Defensie. Read Less
    Published:
Design website Professional Athletes Dutch Ministry of Defence
Dutch Ministry of Defence
Defensie
Fysieke training en lichamelijke fitheid zijn voorwaarden voor een krijgsmacht die 'fit for action' is. Doelgerichtheid, doorzettingsvermogen, fysieke en mentale weerbaarheid, discipline, teamwork, strategie en tactiek zijn kwaliteiten die voor zowel sporters als militairen onmisbaar zijn. Ook vanwege de opbouw van een prestatie, door adequate voorbereiding, uitvoering, nazorg en evaluatie, vertonen sportprestaties grote overeenkomsten met militaire operaties.

Defensie vindt (top)sport maatschappelijk relevant en levert hier daarom een belangrijke bijdrage aan. Zo heeft Defensie militaire functies gecreëerd waarin maatschappelijke ontplooiing en topsportbeoefening succesvol worden gecombineerd. Een aantal sporters met NOC*NSF A-status kunnen als Beroeps Bepaalde Tijd (BBT) aan de slag bij Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht of de Koninklijke Marechaussee.
 

Opdrachtomschrijving
Defensie heeft een aantal werknemers die naast hun werkzaamheden voor Defensie op Olympisch niveau sport beoefenen.  Webbureau Tam Tam, waar Michiel Nagtegaal in 2005 als Senior Designer werkte, werd door Defensie gevraagd een website rondom deze Olympische werknemers te ontwikkelen. Op deze manier werd het mogelijk om de positieve uitstraling die Olympische sportprestaties hebben, te koppelen aan een baan bij Defensie.

Art Direction en stijlbepaling
Het Ministerie van Defensie heeft een goed gedocumenteerde (online) huisstijl (die overigens enige tijd geleden is vernieuwd). Binnen deze huisstijl-regels is, voornamelijk door gebruik te maken van de goed geschoten en uitgebreid aangeleverde fotografie, gezocht naar mogelijkheden om topsport te koppelen aan een baan als militair.

Resultaat
Er is een content-gedreven 'Defensie Topsport Selectie'-website ontstaan waarop de Olympische sporters een online dagboek (weblog) bijhielden tijdens de Olympische spelen en actueel nieuws over de sportprestaties en de sport-agenda inzichtelijk kon worden gemaakt.

Verrichte werkzaamheden
Art Direction, grafische vormgeving en online communicatie-advies.