Sticker stemwijzer
Willem de Kooning Academie, Graphic design
De stickerstemwijzer is een alternatieve stemwijzer die inzicht geeft in politieke voorkeuren. De stemwijzer heeft een aantal mogelijkheden. De belangrijkste is het vinden van de ideale partij/ standpunt(en). Ook kan de gebruiker een informerende rol voor anderen betekenen of een stickerdebat starten door deze stickers in de openbare ruimte te plakken.
 
Het werkt als volgt: door gebruik te maken van de stickers kan men stemmen uitbrengen op politieke partijen of standpunten, meerdere stemmen zijn dus mogelijk. In het motivatieblok wordt een motivatie of standpunt beschreven, behorende bij de desbetreffende partij. Vervolgens plakt de gebruiker in het strategieblok een strategiesticker die vertelt of de gebruiker met het hoofd (tactiek) of met het hart (gevoel) stemt. Als laatste plakt de gebruiker de sticker op een plek in de openbare ruimte die correspondeert met het thema of de motivatie. Op deze manier wordt een informerende rol mogelijk. Ook kan hierdoor een stickerdebat op gang komen.
 
Om inzicht te krijgen in het eigen stemgedrag worden alle lege vlakken, ontstaan door de gebruikte stickers, in het stickerboek geteld.
 
 
formaat: 180 x 260
pagina's: 47
 
jaar: 2009